Zahra Amir Ebrahimi: Béda antara owahan

4 bèt wis ditambahake ,  4 taun kepungkur
replaced: film → filem (4)
c (éjaan, replaced: yaiku → ya iku, desa → désa using AWB)
(replaced: film → filem (4))
| background = non_performing_personnel
}}
'''Zahra Amir Ebrahimi''' (زهرا اميرابراهيمی) {{birth year and age|1981}} ya iku sawijining fotografer profesional, aktris [[televisi]], direktor filmfilem cekak saka [[Iran]].<ref name="Zahra 1">{{id}}[http://selebriti.kapanlagi.com/bollywood/z/zahra_amir_ebrahimi/ berita Zahra Amir Ebrahimi] dipununduh tanggal 20 Agustus 2011</ref>
 
Dheweké sempet sinau teater ning [[Teheran]], lan miwiti kaurripan profesionalé kanthi cara anggawé filmfilem cekak.<ref name="Zahra 1"/> Filmé kang kaping pisanan digawé nalika dheweké anan ning umur 18 taun.<ref name="Zahra 1"/> Awal kapopulerané diwiwiti ora suwe sawisé dheweké kerja ning [[televisi]] Iran.<ref name="Zahra 1"/> Dheweké kondhang amarga perané nalika dadi wanita enom kang shalikhah ning opera sabun "Narges".<ref name="Zahra 1"/> Karir Zahra ning bidang fotografi difokusaké ning topik lan isu-isu sosial.<ref name="Zahra 1"/>
 
== Skandal ==
Ning [[2006]], Ebrahimi dadi pusat perhatian amarga kajiret skandal sex, video kang isiné adegan saru kasebut bocor ning [[internet]], lan akiré nyebar kanthi wujud DVD.<ref name="Zahra 1"/>
Kasusé iki nuli dadi subyek panyelidikan resmi perintah kepala jaksa [[Teheran]], [[Saeed Mortazavi]].<ref name="Zahra 1"/> Ning wawancara karo koran The Guardian, Ebrahimi nyangkal manawa wanita ning filmfilem kasebut dudu dheweké, lan ngungkapaké manawa video kasebut video palsu kang digawé kanggo ngerusak kariré.<ref name="Zahra 1"/>
 
Sawisé kena skandal kasebut, dheweké esih tetep manggon ning nagarané.<ref name="Zahra 1"/> Aktris kondhang saka [[Iran]] iku bakal kena hukum penjara lan njalani hukuman cambuk ning ngarepé publik,<ref name="Zahra 2">{{id}}[http://www.kapanlagi.com/showbiz/asian-star/video-seks-zahra-amir-ebrahimi-bocor-ke-internet-ahrmnv3.html berita Zahra Amir Ebrahimi] dipununduh tanggal 20 Agustus 2011</ref> amarga pandakwa rekaman video saruné karo pepujaning atiné kasebar ning [[internet]] lan uga digawé kanthi wujud DVD.<ref name="Zahra 2"/>
 
Skandal iku tentuné anggawé kaget para panggemaré saka aktris ayu kang nembe umur 25 taun iku.<ref name="Zahra 2"/> Apa maning, dheweké saka salah sijiné nagara Islam kang kuwat ning donya, kang ngelarang kadadian seks sadhurungé nikah.<ref name="Zahra 2"/> Zahra, iku salah sijiné bintang kondhang ning [[televisi]] [[Iran]], dheweké wis diboikot déning jaringan lan para panggawé filmfilem ning Iran, sarta kariré terancam hancur.<ref name="Zahra 2"/> Jaksa penuntut Iran, [[Saeed Mortazavi]], uga wis njaluk anané penyelidikan khusus.<ref name="Zahra 2"/> Ning kasus kasebut, pepujaning atiné Zahra kang ora dingerteni jenengé iku saiki dadi tersangka pelaku panyebaran rekaman kasebut, lan lagi digoleki sawisé dukabaraké mlayu maring [[Dubai]].<ref name="Zahra 2"/> Lan manawa ketangkap bakal dibalikaké maring nagara [[Iran]], dheweké terancam ukuman telung taun panjara lan denda gedhené US$10 ewu, amarga kadadean kang wis ngelanggar kasusilaan nagara kasebut.<ref name="Zahra 2"/>
 
Ebrahimi uga nyangkal anané désas-desus manawa dheweké bunuh dhiri.<ref name="Zahra 1"/> Dheweké sempet ngetokaké pesen maring [[masarakat]] umum kang isiné negasaké manawa dheweké esih urip.<ref name="Zahra 1"/>
352.737

besutan