Vampir: Béda antara owahan

Gedhéné ora owah ,  3 taun kepungkur
replaced: Cathetan Suku → Cathetan suku, Pranala Njawi → Pranala njawi
(→‎Étimologi: Polen using AWB)
(replaced: Cathetan Suku → Cathetan suku, Pranala Njawi → Pranala njawi)
Wiwitanipun tembung ''vampire'' wonten ing [[basa Inggris]] nembé wonten ing taun [[1734]] wonten ing satunggalipun cariyos kanthi irah-irahan ''Travels of Three English Gentlemen'' ingkang kawedalaken ''[[Harleian Miscellany]]'' ing 1745.<ref>{{cite encyclopedia|title=Vampire|encyclopedia=Oxford English Dictionary|editor=J. Simpson, E. Weiner (eds)|year=1989|edition=2nd edition |location=Oxford |publisher=Clarendon Press|id=ISBN 0-19-861186-2}}</ref> Sasampunipun [[Austria]] nguwasani laladan [[Serbia]] lan [[Oltenia]] ing 1718, pejabat ing laladan punika mangertosi menawi ing masyarakat wonten praktik nggali kuburan lan rajapejah Vampir.<ref name=barber5/> Laporan ini kemudian disebarkan ke masarakat luas.<ref name=barber5>Barber, ''Vampires, Burial and Death'', hlm. 5.</ref> Istilah basa Inggris, ''vampire'', asalipun saking basa [[Jerman]] ''vampir'' (kadosipun saking basa [[Prancis]]: ''vampyre''). Basa Jerman mendhet istilah vampir ing abad ke-18 saking [[basa Serbia]], вампир/''vampir''. Tembung ingkang saking Serbia kasebat meh sami kaliyan [[basa Slavia]] sanesipun: вампир (''vampir'', [[Basa Bulgaria]]), ''upir'' /''upirina'' ([[Basa Kroasia]]), ''upír'' ([[Basa Ceko]] lan Basa [[Slovakia]]), ''wąpierz'' ([[basa Polen]]), упир (''upyr'', basa [[Ukraina]]), упырь (''upyr'', [[basa Rusia]]), упыр (''upyr'', [[basa Belarusia]]).
 
== Cathetan Sukusuku ==
{{reflist}}
 
== Pranala Njawinjawi ==
* {{en}} [http://www.blooferland.com/drc/index.php?title=Journal_of_Dracula_Studies ''Journal of Dracula Studies'']
* {{en}} [http://vampires.monstrous.com/ Informasi lan tokoh-tokoh vampir ingkang misuwur]
348.872

besutan