Scott Joplin: Béda antara owahan

1 bèt wis ditambahake ,  4 taun kepungkur
→‎Warisan: replaced: film → filem
(→‎Cathetan suku: replaced: Cathetan Suku → Cathetan suku)
(→‎Warisan: replaced: film → filem)
Musik Joplin tetap populer sadangunipun taun-taun salajengipun. Adaptasi [[Marvin Hamlisch]] kanggè lagu ragtime Joplin "The Entertainer" dumugi angka kaping 3 saking tangga 100 lagu paling top [[majalah Billboard]] taun [[1974]], lajeng tuwuh minat ingkang langkung wiyar lan jero tumrap ragtime umumipun lan Joplin mliginipun.<ref>http://www.carolinaclassical.com/joplin/index.html Scott Joplin: Raja Ragtime (1868-1917)</ref>
 
Ingkang ironis, minat punika tuwuh saking aransemen Hamlisch lan pertunjukan musik ragtime Joplin wonten ing filmfilem ingkang populer lan pamenang Hadiah [[Academy Awards|Oscar]], ''[[The Sting]]'', kanthi latar belakang taun [[1930]]-an, tebih sasampunipun puncak masa ragtime.
 
Nalika taun [[1974]] Kenneth MacMillan nyiptakaken sawijining balet kangge Royal Ballet, Elite Syncopations, adhedhasar lagu-lagu déning Joplin, Max Morath lan sanèsipun. Balet-balet punika taksih dipuntampilaken sawetawis wekdal.
352.737

besutan