Tentara Nasional Indonesia Angkatan Udara: Béda antara owahan

c
Bot: Panggantèn kosmètik
c (éjaan, replaced: Indonesia → Indonésia (5) using AWB)
c (Bot: Panggantèn kosmètik)
{{TNI}}
[[Gambar:logo tni-au.png|left|100px|Logo TNI-AU]]
'''Tentara Nasional Indonésia-Angkatan Udhara''' ('''TNI-AU''') iku bagéan saka [[Tentara Nasional Indonésia]] kang dipimpin déning Kepala Staf TNI Angkatan Udhara, dicekak [[KSAU]] kang wektu iki diwengku déning Marsekal TNI [[Subandrio]]. TNI-AU duwèni loro komando operasi ya iku [[Komando Operasi Angkatan Udhara I]] (Koops AU I) kang markasé dumununbg ing Halim Perdanakusumah, [[Jakarta]] lan [[Komando Operasi Angkatan Udhara II]] (Koops AU II) kang markasé ing kutha [[Makassar]].
 
== Tugas TNI-AU ==
Miturut UU TNI pasal 10, Angkatan Udhara duwé:
* Nglaksanakaké tugas TNI [[matra udhara]] ing babagan [[pertahanan]];
* Njejegaké hukum lan njaga kaamanan ing [[wewengkon udhara]] [[yurisdiksi nasional]] miturut katentuan hukum nasional lan hukum internasional kang wis diratifikasi;
* Nglaksanakaké tugas TNI jroning pembangunan lan pengembangan kakuwatan matra udhara; sarta
* Nglaksanakaké pemberdayaan [[wewengkon pertahanan udhara]].
 
== Pesawat Tempur ==
 
[[Gambar:Tni-au su-30 1.jpg|thumb|right|250px|Su-30MK2 TNI-AU]]
|}
 
== Delengen uga ==
* [[Kepala Staf TNI Angkatan Udhara]]
* [[Tentara Nasional Indonésia]]
* [[Angkatan Dharat]]
* [[Angkatan Laut]]
* [[Flight Paskhas TNI-AU]]
== Pranala njaba ==
* {{id}} [http://www.dephan.go.id Situs resmi Departemen Pertahanan RI]
* {{id}} [http://www.tni.mil.id Situs resmi TNI]
* {{id}} [http://www.tni-au.mil.id Situs resmi TNI AU]
* {{id}} [http://www.tempointeraktif.com/hg/timeline/2004/05/10/tml,20040510-02,id.html Sajarah TNI-AU]
{{militer-stub}}
 
[[Kategori:Tentara Nasional Indonésia]]
[[Kategori:TNI-AU| ]]
[[Kategori:Angkatan udhara|Indonésia]]
 
 
{{militer-stub}}
8.593

besutan