Tresna: Béda antara owahan

219 bèt wis ditambahake ,  5 taun kepungkur
tanpa ringkesan besutan
(→‎top: éjaan using AWB)
Tidak ada ringkasan suntingan
Tenger: Besutan punsèl Besutan wèb punsèl
[[gambar:Heart_icon_red_hollow.svg|thumb|Ati abang, tandha tresna]]
Tembung 'Tresna' sak beneré kaserat saking basa Sansekerta 'trishna' ingkang nggadhahi arti 'kepéngénan'. Namung, sak jané, tresna itu boten musti kepéngénan amagi kadhang-kadhang tresno kui boten kudu duweni.
'''Tresna''' utawa '''Asih''' iku [[afèksi|rasa sih]] sing kuwat lan daya tarik sengsem pribadi. Ing babagan filosofi, katresnan iku mujudaké ciri becik sing nurunaké kebecikan, rasa welas asih, lan katresnan. Panemu liyané, tresna iku tingkah sing dilakoni manungsa tumrap objèk liyané, arupa pangorbanan diri, émpati, kesengsem, mbiyantu, nuruti omongan, manut, ndhèrèk, dan gelem nglakoni apa sing dikarepaké objèk kasebut.
 
'''Tresna''' utawa '''Asih''' iku [[afèksi|rasa sih]] sing kuwat lan daya tarik sengsem pribadi. Ing babagan filosofi, katresnan iku mujudaké ciri becik sing nurunaké kebecikan, rasa welas asih, lan katresnan. Panemu liyané, tresna iku tingkah sing dilakoni manungsa tumrap objèk liyané, arupa pangorbanan diri, émpati, kesengsem, mbiyantu, nuruti omongan, manut, ndhèrèk, dan gelem nglakoni apa sing dikarepaké objèk kasebut.
 
 
 
[[Kategori:Tresna]]
6

besutan