Theravada: Béda antara owahan

517 bèt wis ditambahake ,  5 taun kepungkur
tanpa ringkesan besutan
c (Bot: Migrating 56 interwiki links, now provided by Wikidata on d:q132265 (translate me))
Tidak ada ringkasan suntingan
Tenger: Besutan punsèl Besutan wèb punsèl
'''Buddha Theravada''', punika salah satunggiling aliran agami [[Buddha]]. Theravada asalipun saking kalih tembung ing salebeting basa Pali inggih punika : Thera lan Vada. Thera maknanipun sesepuh, lan vada maknanipun ajaran utawi tetembungan. Dados, Theravada maknanipun Ajaran Para Sesepuh. Maksudipun, Ajaranipun Sang Buddha ingkang tasih dijaga kalih para bhikkhu sepuh tanpa nambahi utawa ngurangi ingkang sampun diajarke dening Sang Buddha.
 
Sedaya ajaranipun Sang Buddha dikumpulake dados telung warna, nggeh menika: Vinaya Pitaka, Sutta Pitaka, lan Abhidhamma Pitaka. Kabeh iku ditulis dados kitab sucine sedaya umat Buddha ingkang dipun sebut Tipitaka. Kitab meniko dipun tulis nganggé bhasa Pali.
 
Ngantos menika, agama buddha aliran Theravada tasih pepanggon ing nagari Sri Lanka, Thailand, Mianmar, Laos, Kambodia.
 
== Mahayana lan Theravada ==
6

besutan