Sadranan: Béda antara owahan

745 bèt wis ditambahake ,  5 taun kepungkur
tanpa ringkesan besutan
c (→‎top: éjaan, replaced: yaiku → ya iku using AWB)
Tidak ada ringkasan suntingan
Tenger: Besutan punsèl Besutan wèb punsèl
'''Sadranan''', kayadéné [[Suran]] mèh kabèh [[masarakat]] [[Banyumas]] ngenal Sadranan, ya iku [[prosèsi reresik kuburan]] sing diterusaké [[kendurèn]]. Sadranan iku sawijining wangun upacara ngenang [[arwah leluhur]] kanthi cara ngresiki pasaréané sadurungé pangleksanan [[pasa]] ing wulan [[Ramadhan]].
 
Ing daerah sekitar Gunung Merapi lan Merbabu, sadranan dianakaké gedhé-gedhéan. Iki malah ngungguli lebaran. Biasanipun ing wedhal punika, sedaya kerabat lan sedulur sami datang téng omah omah lan ngresakaken dedaharan ingkang dicépakaken dening séng duwé omah.
[[Kategori:Banyumasan]]
 
Ing desa Kenteng kecamatan Susukan kabupaten Semarang, Sadranan dianakaken setahun kaping kalih. Sadranan ing sasi ruwah dianakake sedoyo masyarakat desa nganggé tradisi agama Islam. Ing sasi Sura, sadranan dianakake malih ngangge tradisi agama Buddha. Iku ingkang dipun sebut Patidana utawa mbagi kabecikan ingkang sampun ditindakake marang sanak keluarga ingkang sampun seda. Ugi kagem sedaya makhluk supaya ngraosaken seneng kalih kabecikan ingkang dipun dhamel marang sanak keluarga ingkang tasih gesang.
 
{{stub}}
6

besutan