Sadranan: Béda antara owahan

25 bèt wis ditambahake ,  5 taun kepungkur
tanpa ringkesan besutan
Tidak ada ringkasan suntingan
Tenger: Besutan punsèl Besutan wèb punsèl
Tidak ada ringkasan suntingan
 
Ing desa Kenteng kecamatan Susukan kabupaten Semarang, Sadranan dianakaken setahun kaping kalih. Sadranan ing sasi ruwah dianakake sedoyo masyarakat desa nganggé tradisi agama Islam. Ing sasi Sura, sadranan dianakake malih ngangge tradisi agama Buddha. Iku ingkang dipun sebut Patidana utawa mbagi kabecikan ingkang sampun ditindakake marang sanak keluarga ingkang sampun seda. Ugi kagem sedaya makhluk supaya ngraosaken seneng kalih kabecikan ingkang dipun dhamel marang sanak keluarga ingkang tasih gesang.
 
[[Kategori:Banyumasan]]
2.526

besutan