Brigade: Béda antara owahan

26 bèt wis dibusak ,  3 taun kepungkur
c
tanpa ringkesan besutan
(→‎Indonésia: éjaan using AWB)
c
'''BrigadeBregada''' iku tataran satuan militèr sangisoré [[divisi]], kang dumadi saka 1.500 nganti 5000 personil, kang dipimpin déning [[Brigadir|Bregadir]] utawa [[Kolonèl]]. Sawijining brigadebregada kawangun saka loro nganti papat [[batalyon]], kang biasané arupa telu batalyon unsur tempur, unsur bantuan tempur lan unsur bantuan administrasi. BrigadeBregada bisa dipadhakaké utawa béda karo [[rèsimèn]], gumantung sistem kang dianggo déning sawijining nagara.
 
== Indonésia ==
=== TNI-AD ===
{{artikel|Brigade Infanteri}}
Jumlah kakuatan personel kurang leuwh 3000 nganti 5000 personil. Amarga minangka satuan tempur kang relatif gedhé, mula nalika ngayahi tugas operasi ing tingkat brigadebregada, kesatuan kasebut bisa mandhiri, lengkap kanthi unsur Bantuan Tempur (Banpur) lan Bantuan Administrasi (Banmin) dhéwé. Koordinasi Banpur lan Banmin ana ing ngisoré unit dhéwé ya iku Detasemen Markas, dipimpin déning Komandan Detasemen Markas [[Dandema]].
 
Jroning organisasi [[TNI-AD]], satuan brigadebregada wektu iki mung ana ing satuanbregada [[infanterisepandri]], ya iku ing satuan [[Kostrad]] utawa [[Kodam]]. Susunan kang mèmper brigadebregada uga ana ing struktur Kopassus kang disebut [[Grup]]. Kanggo tataran brigadebregada kanthi jeneng liya [[resimen]] ana ing [[Korps Artileri]] ya iku Resimen Artileri Medan 1 lan Resimen Artileri Medan 2 ing Kostrad, Resimen Artileri Pertahanan Udara ing Kodam Jaya, Korps Zeni ing Resimen Zeni Konstruksi.
 
Wektu iki ana loro brigadebregada kang ana ing struktur Kodam, ya iku Brigif-1 Pengaman Kutha krajan/Jaya Sakti ing Kodam Jaya lan BrigadeBregada Infanteri 15 Kujang II ing Kodam III Siliwangi. Déné kang liyané ana ing struktur Kostrad akèhé ana enenmenem brigadebregada infanterisepandri.
 
== Nagara liya ==
=== Britania Raya ===
Ing [[Angkatan DharatWadya Inggris]], brigadebregada dianggo minangka formasi taktis paling cilik wiwit rong abad kapungkur. Jroning satuanbregada infanterisepandri lan kavalerilegunder, [[rèsimèn]] dianggo minangka panglompokanpanglumpukan administratif batalyon.
 
=== [[Amérika Sarékat]] ===
Jroning [[Angkatan DharatWadya Amérika Sarékat]], brigadebregada padha utawa sethithikrada luwih gedhé saka rèsimèn. DenganMawa jumlah personelsaradhadhu darisaka 1.500 sampainganti 3.500 orangwong.
 
{{Satuan militèr}}
238

besutan