Révolusi Rusia: Béda antara owahan

50 bèt wis ditambahake ,  3 taun kepungkur
c
tanpa ringkesan besutan
c (→‎top: gerakan -> obahan using AWB)
c
'''Révolusi Rusia 1917''' iku [[obahan pulitik]] ing [[Rusia]] sing muncak ing taun [[1917]] kanthi prastawa panggulingan pamaréntahan propinsijanggelan sing wis ngganti sistemkuwasa [[Tsar]] Rusia, lan tumuju marang madegé [[Uni Soviet]].
 
Révolusi iki bisa dideleng saka rong fase:
* Sing kapisan ya iku [[Révolusi Februari]] 1917, sing ngganti otokrasi Tsar [[Nikolai II Russia]], Tsar Russia sing efektif pungkasan, lan ngadegaké Républik Liberal.
* Fase kaloro ya iku [[Révolusi Oktober]] sing diilhami déning [[Vladimir Lenin]] saka parté [[Bolshevik]], nyekel kuwasa saka Pamaréntahanpamaréntahan Propinsijanggelané Républik Liberal diganti dadi negara narakarya. Révolusi kaloro iki mengaruhingukubi laladan kutha lan padésan. Senadyan akèh kedadéyan sajarah dumadi ing [[Moskwa]] lan [[Saint Petersburg]], ana uga obahan ing padésan, rakyat ngrebut kakuwasan lan mbagi lemah.
 
[[Kategori:Revolusi|Rusia]]
238

besutan