Sega tempong: Béda antara owahan

23 bèt wis ditambahake ,  3 taun kepungkur
tanpa ringkesan besutan
{{Artikel ing Using}}
 
Kadung nong [[Kabupatèn Banyuwangi|Banyuwangi]] tapi mage gurung nyobak ngerasakaken hang arane sego tempong bangur riko muliho. sego tempong iki panganan khas tekan banyuwangi. Sambel'e hang 'nggarai lambe ndoweh koyo wong mari ditempong iku hang 'nggawe wong-wong penasaran lan pengen nyacak. Kadung sego tempong kang jaman mbengen iku mung onok sego, sayur ijo-ijo lan di teploki sambel. Tapi saiki milui majue jaman lan selera kang tambah modern, paran maning jare lare saiki nyebute nggawe istilah Hitz , dadine sego tempong saiki akèh macem lan pilihane. Wes akèh tambahan iwak pilihan mulai tekan iwak pitik, iwak laut, endhog, lan sak liane. Rosone kang 'nggarai kurangan ambi didukung regone hang seng pati larang iki hang 'nggarai sego tempong tambah akèh didemeni uwong-uwong, mulai lare cilik , lare enom, tuek, lanang, lan wadon kabèh padha ggandrungi panganan iki.
 
18.000

besutan