Bawang godhong: Béda antara owahan

671 bèt wis dibusak ,  2 taun kepungkur
c
tanpa ringkesan besutan
(Wiki Mrebawani II)
 
c
{{see also|Scallion}}
 
{{stack begin}}
{{taxobox
| color = lightgreen
| name = Bawang daungodhong
| regnum = [[Plantae]]
| divisio = [[Magnoliophyta]]
|synonyms_ref=<ref>[http://www.tropicos.org/Name/18400035 Tropicos]</ref><ref>[http://www.theplantlist.org/tpl1.1/record/kew-295569 The Plant List]</ref>
}}
[[Berkas:Allium fistulosum Ypey26.jpg|thumb|220px|''Allium fistulosum'']]
{{nutritional value | name=Bawang daun, mentah
| kJ=142
| protein=1.9 g
| fat=0.4 g
| carbs=6.5 g
| fiber=2.4 g
| sugars=2.18 g
| calcium_mg=52
| iron_mg=1.22
| magnesium_mg=23
| phosphorus_mg=49
| potassium_mg=212
| sodium_mg=17
| zinc_mg=0.52
| manganese_mg=0.137
| vitC_mg=27
| thiamin_mg=0.05
| riboflavin_mg=0.09
| niacin_mg=0.4
| pantothenic_mg=0.169
| vitB6_mg=0.072
| folate_ug=16
| vitA_iu=1160
| vitE_mg=0.51
| vitK_ug=193.4
| source_usda = 1
| note=[http://ndb.nal.usda.gov/ndb/search/list?qlookup=11293&format=Full Link to USDA Database entry]
}}
{{stack end}}
 
'''Bawang godhong''' ('''''Allium fistulosum''''' L.; {{lang-en|Welsh onion}} utawi ''Japanese bunching onion'') nggih punika salah setunggalipun [[bawang]] [[perennial]]. Aran sanès wonten basa manca kagem wit-witan punika kalebet '''green onion''', '''spring onion''', '''scallion''', '''escallion''', lan '''salad onion''', ingkang saget nggadhahi makna jamak, amargi dipunginaaken kagem sakpérang wit ingkang sami, utawi wit bawang godhong bènten saking [[genus]] ''[[Allium]]''. Spesies punika estu mémper gandha lan raosipun kalian [[bawang bombai]] ingkang limrah dipunagem, ''Allium cepa'', lan sampun wonten hibrida ing antawisipun wit-witan kekalih. Bawang godhong mboten awujud [[bulb]], lan godhong-godhongipun growong wonten satengaipun ("fistulosum" maknanipun "growong") lan [[:en:Scape (botany)|scapes]]. Varietas wiyar bawang godhong mèmper kaliyan [[bawang prei]], pramila dipunagem tembung Jepang 'negi', wondéné varietas ingkang langkung sakedhik sami kalian [[:en:chive|chive]]. Kathah bawang godhong ingkang wonten sisikipun kanthi wujud ''clump perennial evergreen''.<ref>[http://www.floridata.com/ref/A/alli_fis.cfm Floridata: Allium fistulosum]</ref><ref name="TKG">{{cite book|last =Thompson|first =Sylvia |title =The Kitchen Garden|publisher = Bantam Books|year = 1995}}</ref> Next to culinary use, it is also grown in a bunch as an [[ornamental plant]].
 
== Aran Inggris ==
Wonten sujarahipun, bawang godhong misuwur minangka ''cibol''.<ref>Ward, A: [http://digital.lib.msu.edu/projects/cookbooks/books/grocersencyclopedia/ency.html ''The Encyclopedia of Food and Beverage''], New York, 1911. Retrieved January 5, 2007.</ref> Wonten Cornwall dipunsebat minangka "''chibbles''".
</gallery>
 
== LihatPirsani pulaugi ==
* [[Bawang prei]]
* [[Daun bawang]]
* [http://database.prota.org/dbtw-wpd/exec/dbtwpub.dll?AC=QBE_QUERY&BU=http%3A%2F%2Fdatabase.prota.org%2Fsearch.htm&TN=PROTAB~1&QB0=AND&QF0=Species+Code&QI0=Allium+fistulosum&RF=Webdisplay PROTAbase on ''Allium fistulosum'']
* [http://news.sina.com.cn/s/2007-11-09/005114265628.shtml WORLD'S LARGEST Welsh onion]
{{Allium}}
 
[[Kategori:Masakan Rusia]]
1.182

besutan