Penetan uwab: Béda antara owahan

49 bèt wis ditambahake ,  13 taun kepungkur
pasang aksara
(saka id)
 
(pasang aksara)
'''Penetan uwab''' utawa jroning [[basa Indonésia]] ''Tekanan uap''', kuwi [[tekananpenetan]] saka [[uapuwab]] jroning [[kasetimbangan termodinamikatérmodinamika|kasetimbangan]] kanthi [[fase benda|fase]] dudu uapuwab-é. Kabèh zat [[padhet]] lan [[cair]] duwé kacenderungan kanggo ''[[menguapngukus]]'' dadi wangun gas, lan kabèh [[gas]] duwé kacenderungan kanggo [[ngembun]] manèh. Ana ing [[suhu]] tartamtutinamtu, zat tartamtutinamtu duwé [[tekananpenetan parsial]] kang dadi titik kasetimbangan dinamis gas zat kasebut jroning wangun cair utawa padhet. Titik iki dadi tekananpenetan uapuwab zat kasebut ing suhu kasebut.
 
== Pranala njaba ==
78.625

besutan