Sejarah Wayang: Béda antara owahan

522 bèt wis ditambahake ,  4 taun kepungkur
tanpa ringkesan besutan
(Kaca anyar: '''Sejarah Wayang''' nganti sepréné dèrèng wonten ingkang saged mathèkaké kapan wayang wiwit wonten ing Indonésia.<ref name="internet1">{{id}}[MGMPBJ, Suplemen Basa Jawa, Semar...)
 
'''Sejarah Wayang''' nganti sepréné dèrèng wonten ingkang saged mathèkaké kapan wayang wiwit wonten ing Indonésia.<ref name="internet1">{{id}}[MGMPBJ, Suplemen Basa Jawa, Semar, 2017]</ref> Ananging yèn mirsani [[Prasasti]] lan tinggalan jaman kepungkur, wayang kinten-kinten sampun wonten sadèrèngipun agama [[Hindu]] mlebet. Rikala semanten lakon wayang dèrèng nganggé cariyos-cariyos ingkang dipunpundhut saking [[India]]. Pagelaran punika dipunanggé sarana nyembah marang roh leluhur.
 
Sawetara anggitan sastra jaman [[Mataram]] énggal kathah ingkang nyerat prakawis '''sejarah wayang'''.<ref name="internet2">{{id}}[Mustika Basa Jawa]</ref> Ananging, para ahli sejarah boten sarujuk marang menapa ingkang dipunserat wonten mriku amargi boten cocog marang cathetan lan tinggalan sejarah ingkang sampun wonten. Prasasti paling kina wonten ing abad kaping IV [[Masèhi]]. Prasasti ngandhut ukara ''mawayang'' kanggé pagelaran pahargyan [[sima]] utawi bumi perdhikan. Katrangan ingkang langkung trewaca ing prasasti Balitung, udakara 907 Masèhi. wonten ngriku dipunserat ''si galigi mawayang bwat Hyang macarita bimma ya kumara''. Tegesipun kinten-kinten: "Si Galigi ndhalang kanggé Hyang kanthi lakon Bimma Sang Kumara".<ref name="internet3">{{id}}[Prigel Basa Jawa, K13]</ref>
 
== Cathetan suku ==
866

besutan