Segara Sulawesi: Béda antara owahan

2 bèt wis ditambahake ,  5 taun kepungkur
→‎Uga delengen: replaced: Deleng uga → Uga delengen
(→‎Deleng uga: éjaan using AWB)
(→‎Uga delengen: replaced: Deleng uga → Uga delengen)
'''Segara Sulawesi''' iku [[segara]] sing dunungé ing sisih kulon [[Samudra Pasifik]] diwatesi déning [[Kapuloan Sulu]], [[Segara Sulu]], lan [[Pulo Mindanao]], [[Filipina]], ing sisih lor, ing sisih wétan déning ranté [[Kapuloan Sangihe]], ing sisih kidul déning pulo [[Sulawesi]], lan ing sisih kulon déning pulo [[Kalimantan]], [[Indonésia]] . Segara iki awangun ''basin'' gedhé, lan jeroné nganti 6.200 m. Dawané 420 mil (675 km) saka lor mangidul lan 520 mil (837 km) saka wétan mangulon lan wewengkon lumahing banyu 110.000 mil pesagi (280.000 km pesagi). Segara iki nyambung karo [[Segara Jawa]] liwat [[Selat Makassar]].
 
== DelengUga ugadelengen ==
* [[Lempongan Davao]]
* [[Lempongan Moro]]
352.737

besutan