Waisak: Béda antara owahan

Gedhéné ora owah ,  5 taun kepungkur
replaced: Uga pirsani → Uga delengen
Tenger: Besutan punsèl Besutan wèb punsèl
(replaced: Uga pirsani → Uga delengen)
Saliyané telu upacara pokok iku dianakaké uga pradaksina, pawai, sarta acara kesenian.
 
Nanging biasane umat Buddha ingkang boten plampah teng Borobudur, mereka sami-sami ngrayakaken waisak wonten ing wihara piyambak-piyambak. Kadang-kadang mriko wonten bhikkhu utawa samanera ingkang ngisi.
 
Sawetara umat Buddha ngrayake waisak ing candi Borobudur, sawetara ing candi Sewu, sawetara ing candi Jiwa Batujaya, lan wonten ing vihara piyambak-piyambak.
Ing desa koyoto Kenteng, daerah lereng merbabu merapi, biasane saksampunanipun péngetan waisak, dilanjutke anjangsana utawa dateng teng omah omah ngucapaken selamat waisak lan mangan-mangan koyodene lebaran.
 
== Uga pirsanidelengen ==
* [[Buddha]]
 
352.737

besutan