Gaya èlèktromagnètik: Béda antara owahan

Gedhéné ora owah ,  3 taun kepungkur
tanpa ringkesan besutan
(rintisan)
 
{{otheruses4|peranan gaya èlèktromagètik jroning fisika|rumus sing ngatur gaya èlèktromagnètik|ukum gaya Lorentz|aspek liya èlèktromagnètisme|èlèktromagnètisme}}
Jroning [[fisika]], '''gaya èlèktromagnètik''' iku gaya sing diakibataké déning [[médhan èlèktromagnètik]] marang partikel-partikel sing duwé muatan listrik. Gaya èlèktromagnètik iku sing njaga [[èlèktron|èlèktron-èlèktron]] lan [[proton]]-proton tetep bebarengan jroning sawijining [[atom]]. Akiré, gaya iki uga njaga atom-atom tetep bebarengan jroning sawijining [[molekul]]. Gaya èlèktromagnètik nyambut gawé lumantar ijolan [[partikel penghantar]] sing disebut [[foton]] lan [[foton virtual]]. Ijolan partikel-partikel penghantar antarané rong bendha iki nyiptakaké gaya persèptual sing dudu mung nyurung utawa uga narik partikel saka siji lan sijiné, nanging ijolan iki uga ngowahi karakter partikel sing silih ijolan partikel penghantar.
 
== Delengen uga ==
* {{en}} [http://bohr.physics.berkeley.edu/classes/221/0708/notes/radnmatt.pdf Physics 221B notes – interaction]
* {{en}} [http://www.quarked.org/askmarks/answer5a.html Quarked Electromagnetic force] - A good introduction for kids
 
{{fisika-stub}}
 
[[Kategori:Elektromagnetisme]]
 
 
{{fisika-stub}}
352.737

besutan