Rosaceae: Béda antara owahan

Gedhéné ora owah ,  3 taun kepungkur
tanpa ringkesan besutan
c (mbusak Kategori:Woh (HotCat))
}}
'''Suku mawar-mawaran''' utawa '''Rosaceae''' iku sawijining kulawarga tetanduran sing gedhé, dumadi saka 3.000—4.000 spesies jroning 100—120 [[genus|marga]]. Mawar klebu jroning suku iki, semono uga [[apel]], [[pir]], [[arbei]], [[prem]], [[persik]], [[cèri]], [[lokat]], lan sapanunggalané. Godhong ing suku iki tansah kasusun sesilangan lan biasané nganggo ''godhong penumpu'', kayadéné kuncup ing pangkal godhong. Kembangé tansah duwé kelamin gandha, lan risi akèh benang sari sarta putik. Sethithk banget anggota suku iki sing mawa racun. Ananging grumbul mawar sing ngembang bisa mbebayani, amarga ing wit-é ana eri-eri landhep sing dadi pelindhungé.
 
 
== Marga/genera ==
Beberapa jenis suku mawar-mawaran yang terkenal antara lain [[Sarfajal Jepang]] (''Chaenomeles japonica'') yang disukai para pekebun karena bunganya yang merah dan indah. [[Arbei India]] (''Duschenia indica'') memiliki bunga berwarna kuning dan buah yang tidak berasa. [[Lokat]] (''Eriobotrya japonica'') adalah perdu hijau abadi kecil daerah subtropis. Bunganya berwarna kuning-putih dan mekar pada musim dingin. Pada musim semi buahnya sudah masak, kuning dan dapat dimakan.
-->
 
[[Kategori:Rosaceae]]
[[kategoriKategori:Tetanduran]]
350.349

besutan