Malaria: Béda antara owahan

3 bèt wis ditambahake ,  3 taun kepungkur
replaced: Pranala jaba → Pranala njaba, Referensi → Réferènsi
(→‎top: éjaan using AWB)
(replaced: Pranala jaba → Pranala njaba, Referensi → Réferènsi)
Prinsip pananganan malaria sacara umum ya iku yèn tanpa komplikasi diwènèhi peroral artesunat kombinasi karo amodiakuin (artesdiakuin) utawa coartem utawa duo-cotexcin, déné malaria kanthi komplikasi diwènèhi artesunat 2,4 mg/kgbb ing jam ka 0 - 12 - 24 - 72 lan saterusé nganti pasien bisa diterapi sacara oral utawa digunakaké artemeter 3,2 mg/kgbb diterusaké nganggo 1,6 mg/kgbb.
 
== ReferensiRéferènsi ==
* Ito J, Ghosh A, Moreira LA, Wimmer EA, Jacobs-Lorena M. ''Transgenic anopheline mosquitoes impaired in transmission of a malaria parasite''. [[Nature (journal)|Nature]] 2002;417:387-8. PMID 12024215
 
== Pranala jabanjaba ==
* [http://mosquito.who.int/malariacontrol WHO site on malaria]
* [http://www.cdc.gov/malaria/ CDC site on malaria]
352.737

besutan