Plendhungan: Béda antara owahan

1 bèt wis ditambahake ,  5 taun kepungkur
→‎Pranala njaba: replaced: Pranala jaba → Pranala njaba
c (Bot: Migrating 1 interwiki links, now provided by Wikidata on d:Q9706)
(→‎Pranala njaba: replaced: Pranala jaba → Pranala njaba)
'''Pléndhungan''' jroning ([[basa Indonésia]] : Balon) ya iku wangun kantong [[fleksibel]] kang umumé nduwèni isi [[gas]] kayata [[helium]], [[hidrogen]], [[nitrogen monoksida]] lan [[udara]], Wangun Pléndhungan ing jinisé nduwèni mupangat kanggo [[elemen dekorasi]], minangka jinis liyané dimumpangatake tumuju ing babagan tartamtu.Pléndhungan kapisanan digawé saka bahan kang memper membran, uga asal-usulé saka [[kéwan]] (''animal bladder'').Pléndhungan ''modern'' digawé saka bahan sajinis [[karet]], [[lateks]], [[chloroprene]] uga [[nilon]]. Pléndhungan modern ditemukake déning panjenengané [[Michael Faraday]] ing [[taun]] [[1800]]-an, minangka proses produksi Pléndhungan durung kadadean nganthi akhir taun 1930-an.
 
== Pranala jabanjaba ==
{{Commons|Balloon}}
{{rintisan}}
352.737

besutan