Samawéda: Béda antara owahan

1 bèt wis ditambahake ,  2 taun kepungkur
c
Bot: Ngganti katégori Hindu karo Hindhu
c (Bot: Ngganti katégori Hindu karo Hindhu)
'''Samaweda''' ([[Sanskerta]]: सामवेद, sāmaveda, saking urat tembung sāman "wirama" + [[weda]] "pengetahuan") inggih punika kempalan mantra-mantra ingkang dipunparingi tanda wirama. Samaweda minangka perangan saking [[Catur Weda]] ingkang dipunsebat ugi "Kidung Weda Suci". Samaweda ngemot 1875 mantram, dene 1800 mantram minangka pangulangan saking [[Rgveda]] saha 75 mantram sanesipun panci kasusun wonten ing sastra punika.
 
[[Kategori:HinduHindhu]]
[[Kategori:Caturwéda]]
3.311

besutan