Dhadhu: Béda antara owahan

1 bèt wis dibusak ,  2 taun kepungkur
tanpa ringkesan besutan
c (Cahyo Ramadhani mindhahaken kaca Dadu dhumateng Dhadhu: miturut bausastra)
[[Gambar:Dice.jpg|thumb|180px|right|Dua buah dadu bersisi enam dengan sudut tumpul.]]
'''Dhadhu''' (saka [[basa Latin]]: ''datum'' kang tegesé "barang kang dianggo dolanan utawa diwènèhaké". <ref> {{en}} [http://www.askoxford.com/concise_oed/die_2?view=uk Kamus oxford]</ref> Dhadhu uga bisa digolongaké dadi dolanan kang nganggo piranti awujud kothak cilik [[kubus|pesagi]] kanthi bisa ngasilaké [[angka]] utawa endol-endol kang bisa diétung. Dhadhu bisa uga kagolong dolanan bocah-bocah, [[judi]], lan umumé. Dhadhu dimupangataké jroning dolanan kang pasangan. Dhadhu tradhisional awujud kubus (pesagi) asring kasebut kanthi sudut kang papak ing saben pinggir. Dhadhu digawé lan dirancang kanggo ngwènèhi angka, acak saka angka siji nganti enem kanthi paluang kang padha. Ing tlatah [[Jawa]], dhadhu uga dianggo dolanan [[judi]] kang dikopyok karo [[tompo]].
 
== Cathetan suku ==
Gambar:Wuerfel5.jpg|Aneka wujud dadu kanthi warna lan corak kang bedha]]
</gallery>
 
{{stub}}
 
[[Kategori:Alat]]
[[Kategori:Dolanan]]
 
 
{{stub}}
348.872

besutan