Sétan: Béda antara owahan

Gedhéné ora owah ,  3 taun kepungkur
replaced: Cathetan Suku → Cathetan suku, Pranala Njawi → Pranala njawi
c (→‎Pranala Njawi: ganti kat using AWB)
(replaced: Cathetan Suku → Cathetan suku, Pranala Njawi → Pranala njawi)
Kados ingkang sampun dipunmangertosi wonten ing [[agama|agami]] [[Islam]], [[Kristen]] lan [[Yahudi]], asalipun setan inggih punika saking golongan kados [[malaikat]] ingkang mempeng anggenipun ngibadah. Miturut agami Islam, setan dipunrita saking [[geni]] lan ugi dipunpratelakaken asalipun saking [[jin]] saderengipun dipunpilih dados malaikat.<ref name="buku2"/> Miturut Islam, setan inggih punika [[iblis]] utawi [[jin]] ingkang dipunurak saking [[swarga]].<ref name="buku2"/> Makhluk setan benten kaliyan makhluk malaikat, amargi setan punika boten manut prentahipun [[Allah]], setan dipunurak saking suwarga amargi mungkir saking prentahipun [[Allah]] supados sujud dhateng [[Nabi Adam]] minangka tandha urmat minangka ciptaanipun ingkang mulya.<ref name="buku2"/> Setan tansah ngganggu manungsa supados kesupen dhateng prentah-prentahipun [[Allah]], ngejak manungsa dhateng prekawis ingkang awon.<ref name="buku2"/> Setan ngrayu manungsa dhateng keawonan, lan njrumusaken manungsa dhateng karisakan.<ref name="buku2"/> Miturut [[Al Quran]] wonten ing Surat [[Al-Kahfi]] [[ayat]] nomer 50, ''Lan (elinga) nalika [[Allah]] mrentahaken dhateng para malaikat, 'Sumangga sujud dhateng (Nabi) Adam, mangka sadaya malaikat sujud kajawi [[iblis]]. Iblis saking golongan [[jin]], mangka iblis ndhurhakai prentah gustinipun.<ref name="buku2">{{id}}Al Jazairi, Abu Bakr Jabir. 2007. ''Ensiklopedi Muslim''. Jakarta:Darul Falah.</ref>
 
== Cathetan Sukusuku ==
{{reflist}}
 
== Pranala Njawinjawi ==
 
[[bat:Biesos]]
352.737

besutan