Bilirubin: Béda antara owahan

Gedhéné ora owah ,  5 taun kepungkur
→‎Cathetan suku: replaced: Cathetan Suku → Cathetan suku
c (→‎Fungsi: yen -> yèn using AWB)
(→‎Cathetan suku: replaced: Cathetan Suku → Cathetan suku)
Bilirubin kawangun saka ranté tarbuka saka patang pirol kaya [[ali-ali]] (tetrapyrrole). Ing heme, patang ali-ali kang kahubung ing ali-ali kang luwih gedhé, kang diarani ali-ali [[porfirin]]. Bilirubin bisa ''terkonjugasi'' kanthi molekul asam glukuronat kang nggawé bilirubin larut ing [[banyu]]. Bilirubin mèmper karo ''phycobilin pigmen'' kang digunakaké dèning [[ganggang]] tartamtu kanggo nangkep energi cahaya lan ''pigmen fitokrom'' kang digunakaké dèning [[tetanduran]] supaya bisa éntuk cahaya [[srengéngé]]. Kabèh iki ngandhut ranté tarbuka saka patang ali-ali pyrrolic. Kaya pigmen liyané, sawatara bilirubin digunakaké ing [[fototerapi]] saka [[bayi]] kuning. E, Z-isomer bilirubin kawentuk ing paparan cahaya luwih cepet larut tinimbang Z unilluminated Z-isomer minangka bisa dadi ikatan [[hidrogen]] intramolekul.
 
== Cathetan Sukusuku ==
{{reflist}}
 
352.737

besutan