John Rawls: Béda antara owahan

Gedhéné ora owah ,  4 taun kepungkur
→‎Cathetan suku: replaced: Cathetan Suku → Cathetan suku
(→‎Cathetan Suku: ganti kat using AWB)
(→‎Cathetan suku: replaced: Cathetan Suku → Cathetan suku)
Rikala taun [[1971]], John Rawls nerbitaken sawijining buku kanthi judul ''A Theory of Justice'' (Teori Keadilan).<ref name="Rasuanto">Bur Rasuanto. 2005. Keadilan Sosial: Pandangan Deontologis Rawls dan Habermas. Jakarta: Gramedia Pustaka Utama. Hal. 25,</ref> Pamanggih wonten ing buku punika inggih dipunkemasipun sawijining konsep ingkang déning Rawls dipunsebut minangka konsep ''justice as fairness'' (keadilan minangka sawijining kejujuran).<ref name="Rasuanto"/> Miturut [[Robert Nozick]], ''A Theory of Justice'' inggih punika sawijining karya filsafat pulitik lan filsafat moral ingkang kiyat, lebet, subtil, wiyar, sistematik, ingkang boten nate katingal wonten ing karya-karya filsuf [[Jerman]] sanesipun.<ref name="Rasuanto"/>. Sasampunipun buku ''A Theory of Justice'' dipunterbitaken, saengga wonten buku enggal malih karangan Rawls ingkang kagungan judul ''Political Liberalism'' (Liberalisme Pulitik).<ref name="Rasuanto"/> Buku punika minangka buku panduan kangge ngandharaken pemikiran babagan ''justice as fairness''.<ref name="Rasuanto"/>
 
== Cathetan Sukusuku ==
{{reflist}}
 
352.737

besutan