Muhammad Isa Anshary: Béda antara owahan

2 bèt wis ditambahake ,  3 taun kepungkur
c
ngrapekake
c (→‎Cathetan sikil: ganti kat using AWB)
c (ngrapekake)
}}
 
'''Muhammad Isa Anshary''' ({{lahirmati|[[Maninjau, Tanjung Raya, Agam|Maninjau, Agam]], [[Sumatera Barat]]|1|7|1916|[[Kota Bandung|Bandung]], [[Jawa Barat]]|11|12|1969}}) ya ikuyaiku politisi lan tokoh Islam asal [[Indonésia]]. Déwéké pernah njabat minanga ketua umum [[Persatuan Islam]], anggota konstituante, lan arupa juru ngomong [[Parté Masyumi]] nlika era-1950-an. Kepiawaiané sajrone sesorah lan ngribawani masyarakat, nyebapaké deéwéké dijulukijejuluk minangka "singa podium".<ref>Républika.co.id [http://www.républika.co.id/berita/senggang/abah-alwi/08/07/17/275-semar-ikut-pemilu-1955 Semar Ikut Pemilu 1955]</ref>
 
== Biografi ==
 
Isa Anshary arupasalah siji putra [[Wong Minang|Minangkabau]] kang awit ciliké di dhidhikdidhidhik sajroné lingkungan kang religius. Sakliyané nyinaoni ilmu agama saka kaloro wong tuwané, dewéké uga golèk ilmu ing surau. Nalika enomé aktif ing pira-pira organisasi keislaman, ing antarané [[Muhammadiyah]], [[PSII]], Persatuan Pemuda Rakyat Indonésia, lan Indonésia Berparlemen.<ref>Herry Mohammad, Tokoh-tokoh Islam kang Berpengaruh Abad 20, Gema Insani Press, 2006</ref>
 
Nalika umur 16 tahun, sakwisé ngrampungaké pendhidhikané ing madrasah Islam, Isa mrantau marang Bandung kanggo méloni pira-pira kursus ilmu pengetahuan umum. Ing Bandung uga dhèwèké ngambakaké cakrawala keislamané sjroné Jam'iyyah Persis nganti dadi ketua umum Persis. Tampilné Isa Anshary minangka pucuk pimpinan Persis dimulai nalika 1940, wektu iku dhèwèké dadi anggota ''hoofbestuur'' (Pimpinan Pusat) Persis. Tahun 1948, dhèwèké nglakokaké reorganisasi Persis kang ngalami kevakuman awit masa pendudukan Jepang lan Perang Kemerdekaan. Tahun 1953 hingga 1960, déwék kapilih dadi ketua umum Pusat Pimpinan Persis.
5.490

besutan