Istanbul: Béda antara owahan

37 bèt wis dibusak ,  3 taun kepungkur
c
busak cithakan, per Special:Diff/1146451; panggantèn kosmètik
(→‎Uga delengen: replaced: Uga Pirsani → Uga delengen)
c (busak cithakan, per Special:Diff/1146451; panggantèn kosmètik)
[[Gambar:Istanbul Turkey Provinces locator.gif|thumb|280px|Lokasi Istanbul.]]
'''Istanbul''' ([[basa Turki]]: İstanbul) iku [[kutha]] sing paling gedhé ing [[Turki]]. Nganti taun [[1930]] kutha iki luwih umum dikenal déning wong ''barat'' kanthi jeneng Yunani-né ya iku [[Konstantinopel]]; sawetara ana sing ngarani ''Stambul'', khususé ing abad ke-19. Luwih adoh sakdurungé, kutha iki uga naté dikenal minangka Bizantium utawa Byzantion.
Kutha iki nduwé padunung 11 yuta jiwa.
[[Gambar:Istanbul collage 5555.jpg|thumb|260px|Istanbul]]
[[Gambar:Istambul and Bosporus big.jpg|thumb|220px|Gambar Istambul dan [[Bosporus]] kang dijupuk saka citra satelit]]
Kanthi populasiné sing kurang luwih 11 nganti 15 yuta, Istanbul dadi kutha kang paling padhet padunungé ing Turki lan ngrupaaké salah sawijining kutha paling gedhé ing [[Éropah]]. Kutha iki uga dadi kutha krajan administratif
Propinsi Istanbul.
 
== Pranala njaba ==
{{commons|Category:Istanbul}}
* {{en}} [http://www.ibb.gov.tr/en-US/AnaSayfa/ Situs resmi]
* {{en}} [http://ozhanozturk.com/content/view/573/45/ Istanbul di Encyclopaedia of Turkey]
* {{en}} [http://perso.orange.fr/istanbul istanbul forever]
* {{en}} [http://maps.turkeyodyssey.com/city/maps_of_istanbul.php Mapo Istanbul]
* {{en}} [http://lonelyplanet.com/destinations/middle_east/istanbul Lonely Planet Istanbul]
 
{{Artikel Dhasar}}
11.292

besutan