Anggur (ombèn-ombèn): Béda antara owahan

25 bèt wis dibusak ,  4 taun kepungkur
c
busak cithakan, per Special:Diff/1146451; panggantèn kosmètik
(→‎Pranala njaba: replaced: Pranala jaba → Pranala njaba)
c (busak cithakan, per Special:Diff/1146451; panggantèn kosmètik)
 
Anggur digawé liwat prosès [[fermentasi gula]] kang ana ing jero woh anggur. Ana sawetara jinis ombènan ya iku, ''Red Wine'', ''White Wine'', ''Rose Wine'', ''Sparkling Wine'', ''Sweet Wine'', lan ''Fortified Wine'':
* '''''Red Wine''''' iku angur kang digawé saka woh anggur abang (''red grapes''). Sawetara jinis anggur abang kang misuwur ing kalangan peminum wine ing Indonesia ya iku merlot, cabernet sauvignon, syrah/shiraz, lan pinot noir.
* '''''White Wine''''' ya iku anggur kang digawé saka woh anggur putih (''white grape''). Sawetara jinis anggur mau kang misuwur ya iku chardonnay, sauvignon blanc, semillon, riesling, dan chenin blanc.
* '''''Rose Wine''''' ya iku anggur kang wernané jambon kang digawé saka woh anggur abang nanging kanthi proses ekstraksi warna kang luwih cepet dibandingké karo proses ekstraksi ''Red Wine''. Ing laladan Champagne, tembung ''Rose Wine'' ngrujuk marang campuran antara ''White Wine'' lan ''Red Wine''.
* '''''Sparkling Wine''''' ya iku anggur kang ngandhut akèh gelembung karbon dioksida. ''Sparkling Wine'' kang paling misuwur ya iku ''Champagne'' saka Prancis. Mung ''Sparkling Wine'' kang digawé saka anggur kang asalé saka désa Champagne ing kana kang olèh diwènèhi label Champagne.
* '''''Sweet Wine''''' ya iku anggur kang isih akèh ngandhut gula sisa kasil fermentasi (''residual sugar'') saéngga rasané dadi legi.
* '''''Fortified Wine''''' ya iku anggur kang ngandhut alkohol luwih dhuwur, watara 15% nganti 20.5%). Kadar alkohol kang dhuwur iki amarga anané tambahan ''spirit'' ing prosès panggaéné.
 
* {{id}} [http://www.yohanhandoyo.com Kumpulan Artikel Wine Yohan Handoyo]
* {{id}} [http://www.hattenwines.com Hatten Wines, Wine produksi Indonesia]
* {{en}} {{fr}} [http://www.frenchscout.com/types-of-red-wines Taste of red wines]
* {{en}} {{fr}} [http://www.frenchscout.com/wine-storage Wine storage]
* {{en}} {{fr}} [http://www.frenchscout.com/wine-vintages Wine vintages, vintage charts]
 
[[Kategori:Artikel Dhasar]]
11.296

besutan