Palermo: Béda antara owahan

8 bèt wis dibusak ,  3 taun kepungkur
c
busak cithakan, per Special:Diff/1146451; panggantèn kosmètik
(→‎top: éjaan using AWB)
c (busak cithakan, per Special:Diff/1146451; panggantèn kosmètik)
'''Palermo''' (''Palermo'' jroning [[basa Italia]]) (''Palermu'' utawa ''Palemmu'' jroning [[basa Sisilia]]) (populasi 721.163), iku kutha utama lan minangka kalungguhané pamaréntahan laladan otonomi [[Sisilia]], [[Italia]] sekaligus kutha krajan [[Provinsi Palermo]].
 
Palermo nganti saiki isih berjuang sebab karusakan kang dialami nalika [[Perang Donya II]] lan karusakan kang disebabaké tuwuhing kutha kang ora kakontrol mataun-taun. Pusat kutha kang mawa sajarah isih jroning kahanan arupa reruntuhan, lalu lintas kang semrawut lan kamlaratan. Palermo minangka papan para [[Mafia]] nduwèni kapentingan utamané, awit saka iku Palermo uga dadi panggonan rajapati kang misuwur.
 
Palermo iku kutha kanthi masalah-masalah gedhé, nanging uga dadi kutha kang kebak sajarah telung èwonan taun, istana-istana lan gréja kang éndah, pasar-pasar kang ramé, panganan kang mirasa lan identitas kabudayan kang narik kawigatèn.
== Pranala njaba ==
{{commons|Palermo}}
* {{en}} [http://www.comune.palermo.it/siti_esteri/english/index_inglese.htm Situs resmi]
 
[[Kategori:Kutha ing Sisilia]]
11.292

besutan