Buku: Béda antara owahan

8 bèt wis dibusak ,  3 taun kepungkur
c
busak cithakan, per Special:Diff/1146451; panggantèn kosmètik
(→‎Uga delengen: replaced: Deleng uga → Uga delengen)
c (busak cithakan, per Special:Diff/1146451; panggantèn kosmètik)
[[Gambar:Latin dictionary.jpg|right|thumb|200px|Buku kamus.]]
'''Buku''' ya iku bahan pustaka kang agawe saka [[kertas]] sing arupa lembaran utuh lan sing paling utama ana ing koleksi [[perpustakaan]]. standar minimal buku ya iku paling sitik 49 halaman/kaca, ora termasuk kulit/ ''[[cover]]'' lan utawa jaket buku.<ref name="repository">{{id}} [repository perguruan Tinggi]</ref>
buku iku ora arupa [[terbitan berseri]]/''[[serial publication]]'' sing terbit miturut wayah tertentu lan berkelanjutan.<ref name="arti kata">{{en}} [http://www.businessdictionary.com/definition/book.html what is book] (dipunundhuh tanggal 9 juni 2012)</ref>
 
Ana sawetara sumber sing mratélakaké sajarah bab buku. Buku pisanan disebutaké lair ing [[Mesir]] taun [[2400]]-an SM sawisé wong Mesir nyiptakaké dluwang [[papirus]]. Dluwang papirus sing isi tulisan iki digulung lan gulungan kasebut minangka wangun buku sing pisanan. Ana uga sing nyritakaké buku wis ana wiwit jaman Sang Budha ing [[Kamboja]] amarga wektu iku Sang Budha nulisaké wahyuné ing [[godhong]] lan sabanjuré diwaca makaping-kaping. Ma-abad-abad sawisé iku ing [[Cina]], para cendekiawan nulisaké ilmu-ilmuné ing sada sing ditalèni dadi siji. Bab iki duwé prabawa marang sistem panulisan ing [[Cina]] saéngga aksara [[Cina]] ditulis sacara vertikal ya iku saka dhuwur mangisor.
=== Cathetan suku ===
{{reflist}}
{{budaya-stub}}
 
[[Kategori:Buku| ]]
[[Kategori:Dokumen]]
 
 
{{budaya-stub}}
11.296

besutan