Patèn: Béda antara owahan

10 bèt wis dibusak ,  5 taun kepungkur
c
busak cithakan, per Special:Diff/1146451; panggantèn kosmètik
c (→‎Pranala jawi: ganti kat using AWB)
c (busak cithakan, per Special:Diff/1146451; panggantèn kosmètik)
[[ImageGambar:Javanese script - Pangkon.png|thumb|290px|Pangkon]]
'''Patèn''' utawi '''pangkon''' punika satunggiling sandhangan panyigeging [[wanda]] ingkang dipunginakaken wonten ing aksara Jawi [[Hanacaraka]]. Ukara ingkang dipun pungkasi mawi patèn/pangkon, tegesipun ukara kalawau sampun purna, sampun dumugi pada (titik). Salajengipun utawi sasampunipun arupi ukara énggal. Saupami ukara: "dipun jagi supados aman". Panulisan "aman" punika, sasampunipun n (=n) lajeng dipun pejahi mawi patèn/pangkon, awit ukara sampun dumugi pada (titik).
 
[[Gambar:Pasangan aksara Jawa.png|thumb|250px]]
 
== Mangga mirsani ==
* [[Hanacaraka]]
* [[Layar]]
* [[Wignyan]]
 
== Pranala jawi ==
* {{id}}{{jv}} [http://hanacaraka.fateback.com Font Carakan] Font hanacaraka saged dipun download gratis.
* {{en}} [http://www.omniglot.com/writing/javanese.htm Piranti lunak Hanacaraka ing Omniglot]
* {{en}} Website resmi Komputerisasi aksara Tradhisional Donya [http://www.unicode.org/roadmaps/bmp/ :: Hanacaraka]
* {{id}} [http://www.pallawa.com/ Software Aksara Jawa]
 
11.370

besutan