Ketéla pohung: Béda antara owahan

21 bèt wis dibusak ,  3 taun kepungkur
c
busak cithakan, per Special:Diff/1146451; panggantèn kosmètik
c (pengaruh, pangaruh -> prabawa using AWB)
c (busak cithakan, per Special:Diff/1146451; panggantèn kosmètik)
| binomial_authority = Crantz
}}
[[FileGambar:Manihot esculenta MHNT.BOT.2004.0.508.jpg|thumb|''Manihot esculenta'']]
[[FileGambar:YosriUbiKayu.jpg|thumb|right]]
 
'''Ketéla pohung''' utawa '''singkong''' utawa '''kaspé''', utawa jroning [[Basa Indonésia]] '''ubi kayu''' utawa '''ubi pohon''', iku [[tetanduran]] taunan tropika lan subtropika saka kulawarga [[Euphorbiaceae]]. [[Uwi]]né dikenal minangka [[panganan pokok]] sing ngasilaké [[karbohidrat]] lan [[godhong]]é minangka [[janganan]].
|}
 
== Kagunan ==
=== Minangka panganan sing bahan dasaré saka téla ===
# [[Gaplèk]]
# [[Gathot]]
# [[Kopang]]
# [[Gethuk]]
=== Bahan bakar ===
Ing sawetara nagara, ketéla pohung wis akèh digawé bahan bakar [[ethanol]], lan ketéla pohung dadi bahan bakar wigati <ref>http://stuartsbrasil.blogspot.com/2009/01/aipim-mandioca-manioc-pao-de-pobre.html</ref>.
 
=== Panganan kéwan ===
Ketéla pohung biasa dipigunakaké minangka panganan kéwan. Damèn godhong ketéla pohung sing wis digaringaké sedina utawa rong dina dianggo panganan kéwan kayadéné [[sapi]], [[wedhus]] utawa [[wedhus gibas]].
 
=== Obat tradhisional ===
* Jinis sing godhongé rasané pait lumrah kanggo tamba penyakit hipertènsi, sirah ngelu lan nyeri.
* Wong Kuba biasa migunakaké ketéla pohung kanggo nambani lara weteng.
 
== Delengen uga ==
== Pranala njaba ==
{{commons|Manihot esculenta}}
* {{en}} [http://www.hort.purdue.edu/newcrop/Crops/CropFactSheets/cassava.html Cassava - Purdue University Horticulture]
* {{en}} [http://www.new-agri.co.uk/98-6/focuson/focuson9.html Cassava Pests: From Crisis to Control]
* {{en}} [http://researchnews.osu.edu/archive/cassava.htm GM cassava plants that have reduced cyanogens]
* {{en}} [http://www.fao.org/ag/AGP/AGPC/gcds/GCS.htm Global Cassava Development Strategy]
* {{en}} [http://www.unu.edu/unupress/food/8F024e/8F024E01.htm The Case for Cassava]
 
[[Kategori:Euphorbiaceae]]
11.292

besutan