Hatta Rajasa: Béda antara owahan

28 bèt wis ditambahake ,  3 taun kepungkur
c
busak cithakan, per Special:Diff/1146451; panggantèn kosmètik
(→‎Cathetan suku: ganti kat using AWB)
c (busak cithakan, per Special:Diff/1146451; panggantèn kosmètik)
'''Ir M Hatta Rajasa''',({{lahirmati|[[Palembang]], [[Sumatera Selatan]]|18|12|1953}}) pangusaha lan [[CEO]] kang sukses kang saiki konsentrasi dadi politisi <ref name="hatta">{{id}}[http://www.tokoh-indonesia.com/ensiklopedi/h/hatta-rajasa/biografi/index.shtml biografi Hatta Rajasa] dipununduh tanggal 29 Juni 2011</ref>. Sawisé mlebu parté, kabèh perusahaan kang diduwéni déning Hatta Rajasa di edol, Hatta uga dianggep dadi penganut [[pluralisme]] ning polotik, lan anduwèni obsesi dadi [[politisi]] nagarawan kang ngatumakaké kapentengan rakyaté.<ref name="hatta"/> Wus biasa kerja abot, jujur, mandiri lan biasa kerjasama awit cilik. Sekjen Parté Amanat Nasional iki, dipercaya kanggo nunjukake ''integritas'' lan ''kapasitas''é njabat dadi Menristek ning Kabinet Gotong-Royong lan dadi Menteri Perhubungan ning Kabinet Indonésia kang anyar.<ref name="hatta"/>
 
== Pendidikan ==
Hatta Rajasa Petroleum Engineering Graduate, [[Institut Teknologi Bandung]] (ITB).<ref name="rajasa"/>
== Karir ==
Karir Hatta Rajasa <ref name="rajasa"/>:
* 2009-2014 : Menko Perekoomian Kabinet Indonésia bersatu Jilid II.
* 2006-2009 : Menteri Sekretaris Nagara Kabinet Indonésia bersatu Jilid I
* 2004-2006 : Menteri Perhubungan Kabinet Indonésia bersatu Jilid I
* 2001-saiki: Sekretaris Jenderal Parté Amanat Nasional (DPP-PAN)
* 1999-2000: Anggota Majelis Permusyawaratan Rakyat (MPR) / Dewan Perwakilan Rakyat (DPR), Ketua Fraksi Reformasi lan Anggota DPR Komisi VIII
* 1982-2000: Presiden Direktur Arthindo
* 1980-1983: Asisten Manajer Teknik, PT. Meta Epsi Drilling Company
* 1977-1980: Situs Teknik, PT. Bina Patra Jaya - Rekayasa Air Situs Nah
=== Pangalaman Internasional ===
Pangalaman Internasional kang prenah dilakoni déning Hatta Rajasa <ref name="rajasa"/>:
* September 1997:Anggota Delegasi Indonésia kango meluni partemuan [[APEC]], [[Kanada]]
* September 2000:Anggota Delegasi Indonésia ning Parté Pulitik nalika partemuan [[Asia]], [[Filipina]]
Anggota Delegasi DPR ning Indonésia Perwakilan saka Rakyat nalika kunjungan kerja ning [[Jerman]]
* September 2001:[[ASEAN]] Sains & Teknologi Rapat, [[Brunei Darussalam]]
* November 2001:Forum Kerjasama [[Nuklir]] ning [[Asia]] (FNCA), Tokyo
* Maret 2002: Kunjungan kanagaran karo Presiden Républik [[Indonésia]] kanggo [[India]], [[Cina]], [[Korea Selatan]], lan [[Korea Utara]]
* April 2002:Para Pemimpin ke-5 Taunan Pamarintah [[Microsoft Konferensi]], [[Seattle]], [[Amerika Serikat]]
* Mei 2002:G-15 Patemon [[Menteri Sains & Teknologi]], [[Caracas]], [[Venezuela]]
* Juni 2002:Kunjungan kanagaran karo Presiden Républik Indonésia menyang [[Italia]], [[Inggris]], [[Austria]], Républik [[Ceko]] lan [[Slovakia]]
=== Pangalaman Liyan ===
Saliyané pangalaman ing tingkat internasional, Hatta Rajasa uga anduwèni pangalaman liya ning Indonésia lan ning nagara jaba, kayata <ref name="rajasa">{{en}}[http://www.iaea.org/About/Policy/GC/GC46/cv_rajasa.html Presiden Curriculum Vitae] dipununduh tanggal 29 Juni 2011</ref>
* Wakil Ketua Alumni [[ITB]], Cabang [[Jakarta]]
* Wakil Ketua, Indonésian Petroleum lan Panas Bumi Asosiasi Pengeboran (APMI)
* Penasehat, Teknik Perminyakan Indonésia Association (IATMI)
* Anggota International Petroleum Association (IPA)
* Anggota American Management Association (AMA)
* Anggota "Fokus Indonésia"
* Anggota [[Listrik]] Indonésia Daya Masarakat (MKI)
* Pendiri Yayasan Energi dan Lingkungan Sumber Daya Alam (ESDAL)
 
== Cathetan suku ==
{{Reflist}}
 
11.296

besutan