Tuduhaké menu pokok

Owah-owahan

48 bèt wis dibusak ,  2 taun kepungkur
c
busak cithakan, per Special:Diff/1146451; panggantèn kosmètik
| sortkey = Spider-Man
}}
'''Spider-Man''' <ref name="man">{{en}}[http://www.sonypictures.com/homevideo/spider-man3/ www.sonypictures.com] Spiderman (kaundhuh tanggal 9 Agustus 2011)</ref> utawa '''''Manusia [[Laba-laba]]''''', ya iku [[adiwira]] [[fiktif]] saka komik [[marvel]] ding diripta déning juru tulis [[Stan Lee]] lan [[artis]] [[Steve Menko]].<ref>Lee, Stan (w), Romita, John (a). "The Birth of a Super-Hero!" The Amazing Spider-Man 42 (November 1966), New York, NY: Marvel Comics</ref> Dhèwèké pisanan katon ing [[amazing fantasy]] [[15 agustus]] [[1962]]. Dhèwèké wis dadi salah siji [[pahlawan]] super sing paling misuwur ing donya. Mungsuh sing misuwur ya iku [[flint marko]] (sandman), [[harry osborn]] (new goblin), [[norman osborn]] (green goblin), lan [[eddie brock]] (venom).<ref name="s">{{en}}Wright, Bradford W. (2001). ''Comic Book Nation''. Johns Hopkins Press : Baltimore. ISBN 0-8018-7450-5.</ref>
 
== Latar Wuri ==
Ora kaya carita [[pahlawan]] remaja kang ana sadurunge, kayadene [[Bucky]] lan [[Robin]], Spider-Man ora dimupangatake dadi anak dhidhik saka saben mentor wong diwasa kaya [[Kapten]] [[Amerika]] lan [[Batman]]. Mula iku, dhèwèké kudu bisa ngertini awake dhéwé yèn "anane kakuwatan gedhé uga bakalan ditututi tanggung jawab kang gedhe" - kaya kang dingendikakake Paman Ben sadurunge seda.
 
Jeneng asli spider-man ya iku [[Peter Parker]]. Dhèwèké manggon karo pak dhe lan budhe ing apartemen [[Queens]], [[Manhattan]]. Awit cilik dhèwèké wis seneng tanggane sing jenenge [[Marry Jean Watson]].<ref name="p">{{en}}Sanderson, Peter. Marvel Universe: The Complete Encyclopedia of Marvel's Greatest Characters (Harry N. Abrams, New York, 1998) ISBN 0-8109-8171-8, Halaman 75</ref> Awal mula dhèwèké dadi spider-man ya iku nalika dhèwèké nileki institut Norman Osborn.<ref name="d">{{en}}Kiefer, Kit; Couper-Smartt, Jonathan (2003). Marvel Encyclopedia Volume 4: Spider-Man. New York: Marvel Comics. ISBN 0-7851-1304-5.</ref> Angga-angga kang duwé radioaktif nyakot sing tumunten nggawe peter nduwèni kekuwatan angga-angga super.<ref name="i">{{en}}McCarthy, Helen, 500 Manga Heroes and Villains (Barron's Educational Series, 2006), ISBN 978-0-7641-3201-8</ref> Ing carita spider-man (biasa disingkat "''Spidey''" ) Spiderman nduwèni okeh mungsuh, antarane ya iku:
 
{{col|2}}
 
== Pahargyan ==
Saka awal karakter, carita Spider-Man wis menangake pirang-pirang pahargyan, kayata:
* [[1962]] Alley Award: Best Short Story—"Origin of Spider-Man" by Stan Lee and Steve Ditko, Amazing Fantasy #15
* [[1963]] Alley Award: Best Comic: Adventure Hero title—The Amazing Spider-Man
 
== Pranala Jaba ==
* {{en}} [http://www.spiderman.sonypicture.com/ Situs web resmi film Spider-Man]
* {{en}} [http://www.marvel.com/publishing/showcomic.htm?id=2 Situs web resmi Marvel]
 
{{commons|Speder-Man}}
{{filem-stub}}
 
[[Kategori:Tokoh fiktif]]
[[Kategori:Komik]]
[[Kategori:Adiwira]]
 
 
{{filem-stub}}
11.290

besutan