Gendéra Curaçao: Béda antara owahan

9 bèt wis dibusak ,  4 taun kepungkur
c
busak cithakan, per Special:Diff/1146451; panggantèn kosmètik
(→‎Uga delengen: replaced: Deleng uga → Uga delengen)
c (busak cithakan, per Special:Diff/1146451; panggantèn kosmètik)
'''[[Gendéra]] [[Curaçao]]''' kanthi werna biru uga [[garis]] kuning kang malang ing sakngisoré garis tengal lan loro [[bintang [[putih]] cacahé pucuk ana lima utawa asring kanthi sesebutan gendéra utawa kanton. [[Biru]] pralambang [[segara]] lan [[langit]] (bagean ngisor lan dhuwur) kang di pisahake dèning garis kuning wujud [[srengéngé]] kang nyinari [[pulo]].Loro bintang gambarake [[Curaçao]] lan [[Klein Curaçao]], uga 'tresna lanKasenengan'. Lima pucuk ing saben bintang nandakake lima [[bawana]] asal pendhudhuk Curaçao.
 
Garis kang malang nduwèni rasio 5:1:2. Bintang-bintangé nduwèni garis tengah ''(diameter)'' 1/6 lan 2/9 dhuwur gendéra. Diameter bintang kang cilik ya iku 1/6 dhuwur gendéra saka pucuk kiwa lan ndhuwur, serta diameter bintang kanthi gedhé 1/3 saka pucuk kiwa lan kuningé Warna birunya [[Pantone]] 280lan Pantone 102<ref name="name:Flags1">{{en}} [http://fotw.net/flags/an-cu.html Flags of the World].</ref>.
 
Sakbanjuré dijupuk saka [[Gendéra Aruba]], Curaçao ngentukake pasatujuan [[gendéra]] ing [[taun]] [[1979]]. Cacahé ana 2.000 rancangan lan dikirim ing dewan khusus. 10 kapilih lan dewan mamutusake tanggal 29 [[November]] [[1982]].Kanthi arubah wujud utawa rupa gendéra disarujuki ing tanggal 2 [[Juli]] [[1984]].
 
== Uga delengen ==
 
{{Gendéra-gendéra Walanda}}
{{Walanda-stub}}
{{Gendéra-stub}}
 
[[Kategori:Simbol nasional Curaçao]]
[[Kategori:Gendéra ing Antillen Walanda|Curaçao]]
[[Kategori:Gendéra]]
 
 
{{Walanda-stub}}
{{Gendéra-stub}}
11.296

besutan