Burj Khalifa: Béda antara owahan

26 bèt wis dibusak ,  3 taun kepungkur
c
busak cithakan, per Special:Diff/1146451; panggantèn kosmètik
(→‎Pranala njawi: ganti kategori using AWB)
c (busak cithakan, per Special:Diff/1146451; panggantèn kosmètik)
}}
 
'''Burj Khalifa''' ([[basa Arab]]: '''برج خليفة'''), wiwitanipun dipunmangertosi minangka '''Burj Dubai''', inggih punika salah satunggalipun [[penyakar langit]] ingkang inggil sanget ingkang jumeneng ing [[Dubai]], [[Uni Emirat Arab]], lan ugi dados struktur wangunan [[manungsa]] paling inggil ing sajarah, inggilipun inggih punika 828 méter (2.717 kaki).<ref name="internet1">{{en}}[http://online.wsj.com/article/SB10001424052748703580904574638111667658806.html ''World's Tallest Skyscraper Opens in Dubai''] dipunundhuh tanggal 25 Agustus 2011)</ref> Wangunan punika dipunwangun wiwit tanggal [[21 September]] [[2004]], lan struktur sisih njawinipun dipunsumadyakaken nalika tanggal [[1 Oktober]] [[2009]] lan dipunbikak resminipun ing tanggal [[4 Januari]] [[2010]].<ref name="internet2">{{en}}[http://gulfnews.com/business/property/uae/official-opening-of-iconic-burj-dubai-announced-1.523471 ''Official Opening of Iconic Burj Dubai Announced''] dipunundhuh tanggal 25 Agustus 2011)</ref>
 
Wangunan punika kalebet proyèk pembangunan ageng jembaripun 2&nbsp;km persegi (490 hektar) ingkang dipunmangertosi minangka [[Downtown Burj Khalifa]] ing margi Syeikh Zayed, satunggalipun wewengkon paniagaan utami ing Dubai.<ref name="internet4"/> [[Skidmore, Owings, lan Merrill]], LLP (Chicago) dados parancang menara punika.<ref name="internet4"/> [[Bill Baker]], ketua proyèk damel wangunan punika, ngripta sistem struktur saéngga saged damel wangunan punika inggil sanget.<ref name="internet4"/> [[Adrian Smith]] ingkang nyambut damel sesarengan kaliyan Skidmore, Owings, lan Merrill (SOM) saéngga taun [[2006]], nggadhahi tugas minangka rekanan proyèk wangunan punika.<ref name="internet4">{{en}}[http://www.emaar.com/index.aspx?page=press-release-details&id=361 ''Burj Dubai reaches a record high''] dipunundhuh tanggal 25 Agustus 2011)</ref>
 
Sedaya dana ingkang dipunanggé kanggé mbangun menara punika inggih punika ngantos 1,5 milyar [[dollar]] Amérika, lan kanggé sadaya proyèk Downtown Dubai gunggungipun 20 milyar [[dollar Amérika]].<ref name="internet3">{{en}}[http://www.dubaitraveldesk.com/what.html title=What to see ''What to see''] dipunundhuh tanggal 25 Agustus 2011)</ref>
 
== Cathetan suku ==
 
{{Supertall}}
{{bangunan-stub}}
 
[[Kategori:Artikel mawa basa krama]]
[[Kategori:Dubai]]
[[Kategori:Seni bina 2009]]
 
 
{{bangunan-stub}}
11.291

besutan