Taira no Kiyomori: Béda antara owahan

10 bèt wis dibusak ,  4 taun kepungkur
c
busak cithakan, per Special:Diff/1146451; panggantèn kosmètik
(→‎Cathetan suku: replaced: Cathetan Suku → Cathetan suku)
c (busak cithakan, per Special:Diff/1146451; panggantèn kosmètik)
[[Gambar:Taira_no_Kiyomori.jpg|200px|right|thumb]]
{{nihongo|'''Taira no Kiyomori'''|平 清盛}} ([[1118]] - [[20 Maret]] [[1181]]) ya iku [[samurai]] kang njabat kepala [[klan Taira]] ana ing pungkasan [[Jaman Heian]].<ref name="kaio">{{en}}[http://www.biographybase.com/biography/Taira_no_Kiyomori.html www.biographybase.com]</ref> Kiyomori ya iku samurai pisanan kang diangkat dadi pejabat tinggi kang dijenengi [[Daijō Daijin]].<ref name="kaio"/>
Sawise jasa ana ing [[Pambrontakan Hōgen]], Kiyomori olej ijin saka [[Kaisar Goshirakawa]] kanggo mateni [[Minamoto no Yoshitomo]] kang nglancarake [[Pambrontakan Heiji]].<ref name="kaio"/> Sawise njabat Daijō Daijin, klan Taira kang dipimpine bisa dadi kalan kang paling nguwasani Jepang.<ref name="kaio"/> Kakuwasan pamrantahan sakabehe ana ing tangane klan klan Taira sawise Kaisar Goshirakawa dinyatakake dadi tahanan omah.<ref name="kaio"/>
Nalika jaman semana, anggota klan Taira banjur umuk lan ngetokake istilah,''Heishi ni arazumba hito ni arazu''.<ref name="kaio"/> Rasa umuk saka klan taira iki nyebabake rasa ora puas saka kalangan samurai.<ref name="kaio"/> Nalika pasukan [[klan Minamoto]] nglancarake pambrontakan kanggo ngalahake klan Taira, Kiyomori mati merga lara demam lan panas dhuwur.<ref name="kaio"/>
Taira no Kiyomori lair ana ing [[Provinsi Ise]] nalika taun [[1118]] saka pewaris kepala [[klan Ise Taira]] kang jenenge [[Taira no Tadamori]].<ref name="taiaio">{{en}}[http://encyclopedia2.thefreedictionary.com/Taira+no+Kiyomori encyclopedia2.thefreedictionary.com]</ref> Ibune duwé jeneng Gion Nyogo kang makarya dadi pegawai istana, utawane adhine saka Gion Nyogo (''nyogo'' ya iku gelar kanggo wong wadon kang makarya ana ing istana).<ref name="taiaio"/> Miturut kisah ''[[Heike Monogatari]]'', Kiyomori ya iku bayi saka kasil hubungan [[Kaisar Shirakawa]] karo Gion Nyogo kang diwenehake marang Taira no Tadamori.<ref name="taiaio"/>
Taun [[1129]], bapake Kiyomori munggah pangkat dadi pejabat dhuwur kang tingkate [[Jugoige]].<ref name="taiaio"/> Sawise bisa numpas komplotan bajak laut, bapake Kiyomori ditunjuk dadi [[Gyōbushō|Gyōbukyō]] lan jabatan iki kang mengkone diwarisake marang Kiyomori kang ditunjuk dadi panguwasa [[Provinsi Aki]] nalika taun [[1146]].<ref name="taiaio"/>
 
== Cathetan suku ==
{{reflist}}
 
11.303

besutan