Flavonoid: Béda antara owahan

15 bèt wis dibusak ,  5 taun kepungkur
c
busak cithakan, per Special:Diff/1146451; panggantèn kosmètik
c (busak cithakan, per Special:Diff/1146451; panggantèn kosmètik)
[[Gambar:Isoflavan.svg|thumb|upright|Struktur isoflavon]]
[[Gambar:4-phenylcoumarin.PNG|thumb|upright|Struktur neoflavonoid]]
'''Flavonoid''' ya iku senyawa kang kasusun saka 15 atom karbon kang umume sumebar ing tanduran.<ref name="Hahlbrock">{{en}}Hahlbrock K. 1981. ''Flavonoids''. dalam ''The Biochemistry of Plants, Vol. 7: Secondary Plant Products. New York: Academic Press. Hal:425-456.</ref> Luwih saka 2000 flavonoid kang asale saka tanduran wis diidentifikasi, nanging ana telung klompok kang umum dipelajari, ya iku [[antosianin]], [[flavonol]], lan [[flavon]].<ref name="Salisbury">Salisbury FB, Ross CW. 1995. ''Fisiologi Tumbuhan, Jilid 2''. penerjemah: Lukman DR, Sumaryono. Bandung:Penerbit ITB. Hal:150-152. ISBN 979-8591-27-5</ref>
Antosianin (saka basa Yunani ''anthos'' , kembang lan ''kyanos'', biru-tuwa) ya iku pigmen werna kang umume ana ing kembang duweni werna abang, ungu, lan biru .<ref name="Salisbury"/> Pigmen iki uga ana ing pirang-pirang bageyan tanduran liyane tuladhane, woh-wohan tertentu, pang, godhong lan ing oyot. Flavnoid kerep ana ing sel epidermis.<ref name="Salisbury"/>
Akeh-akehe flavonoid ana ing [[vakuola]] sel tanduran senajan panggonan sintesisse ana ing njaba vakuola.<ref name="Salisbury"/>
 
Cahya kususe sadawane glombang biru ningkatake pambentukan flavonoid lan flavonoid ningkatake resistensi tanduran marang radiasi UV.<ref name="Salisbury"/>
 
[[Quercetin]] lan [[myricetin]], minangka jinis flavonoid kang nglindungi [[sel Caco-2]] kang ana ing [[saluran pencernaan]] saka [[oksidasi]] [[rante gandha]] [[DNA]] lan asifat [[antioksidan]] kang nglindungi [[kolonosit]] saka [[stress oksidatif]].<ref>{{en}}{{cite web
| url = http://www.ncbi.nlm.nih.gov/pubmed/10338685
| title = Dietary flavonoids protect human colonocyte DNA from oxidative attack in vitro
 
{{Flavonoid}}
{{biokimia-stub}}
 
[[Kategori:Antioksidan]]
[[Kategori:Fisiologi tetanduran]]
 
 
{{biokimia-stub}}
11.328

besutan