Gutasi: Béda antara owahan

32 bèt wis dibusak ,  4 taun kepungkur
c
busak cithakan, per Special:Diff/1146451; panggantèn kosmètik
(→‎Cathetan suku: replaced: Cathetan Suku → Cathetan suku)
c (busak cithakan, per Special:Diff/1146451; panggantèn kosmètik)
{{rapèkaké}}
[[Gambar:Binsenschmuckzikade Larve, Cicadella viridis 2a.JPG|thumb|250px|Gutasi dapat diamati sebagai titik-titik air di tepi daun.]]
'''Gutasi''' inggih punika prosès ngélépas [[toya]] ing wujud cair saking [[jaringan]] [[ron]] .<ref name="Rajan">{{en}}
{{Citation
| first = SS
| publisher = Anmol Publications PVT. LTD.
|ISBN=9788126102594}} ({{google books with page|MHSjmfNfz4MC|lihat|162| Gutasi adalah...}})
</ref> Istilah gutasi kawiwitan dipunagém dèning [[Burgerstein]].<ref name="Rajan"/> Gutasi kédadosan ménawi ing kahanan siti ingkang jumbuh pramila nyérap toya inggil ananging laju penguapan utawi [[transpirasi]] rendah utawi ménawi penguapan toya angèl kédadosan amérgi dhuwuripun kelembapan maupun [[udara]].<ref name="Rajan" /><ref name="Biology Questions and Answers">{{en}} {{cite web
| url = http://www.biology-questions-and-answers.com/plant-physiology.html
| title = Plant Physiology
}}</ref> Proses gutasi kédadosan ing struktur ron sami [[stomata]] ingkang dipunasmani [[hidatoda]].<ref name="Biology Questions and Answers"/> Gutasi saged diamati kaliyantukulè tètès-tètès toya ing pinggir ron ingkang kasusun teratur.<ref name="Rajan"/>
 
Tingkat kédadosan gutasi ménika rendah dipunbandingakén kaliyan [[transpirasi]].<ref name="Rajan"/> Gutasi ugi langkung wontén obsérvasi saking transpiirasi .<ref name="Rajan"/> Titik-titik toya ing pinggir godong kédadosan amérgi gutasi ing injing asring luput anggènè négésaké dados [[embun]].<ref name="Rajan"/>
 
== Mèkanismé ==
Médalipun toya ngèlampahi prosès gutasi kédadosan amérgi wontén tekanan positif oyot.<ref name="Rajan"/> ménawi laju transpirasi rendah, oyot lajéng nyérép toya saha minéral, sahingga toya ingkang mlébét ing jaringan langkung katah menawi dipunucalakén mèdal.<ref name="Rao">{{en}}
{{Citation
| first = DK
| publisher = Ratna Sagar
|ISBN=9788183323789}} ({{google books with page|f7Ps7CEM_RgC|lihat|66| Perbedaan transpirasi dan gutasi}})
</ref> kahanan ingkang botén dukung kédadosan tékanan oyot kadasta suhu asrép saha lémah ingkang garing ngambat kédadosan gutasi.<ref name="Rajan"/>
 
Ménawi transpirasi kédadosan ing [[stomata]], mila gutasi kedadosan ing struktur khusus ingkang asmanipun Bila hidatoda.<ref name="Rajan"/> Hidatoda asring dipunsébat dados sebagai stomata toya.<ref name="Rajan"/> Hidatoda panggènanipun ing ujung saha ing pinggir godong.<ref name="Rajan"/> ménawi mékatén, titik-titik toya badhè ketingal ing ujung saha pinggir godong.<ref name="Rajan"/>
 
Gutasi ménika asring kédadosan ing ndalu, ananging kédadosan ugi ing injing..<ref name="Rajan"/> Laju gutasi ménika dipunmangertosi ing tanduran ''Colocasia nymphefolia''.<ref name="Soni">{{en}}
{{Citation
| first = NK
== Cathetan suku ==
{{Reflist}}
{{botani-stub}}
 
[[Kategori:Fisiologi tumbuhan]]
 
 
{{botani-stub}}
11.296

besutan