Antaséna: Béda antara owahan

23 bèt wis dibusak ,  5 taun kepungkur
c
busak cithakan, per Special:Diff/1146451; panggantèn kosmètik
(replaced: Pranala jaba → Pranala njaba, Deleng uga → Uga delengen)
c (busak cithakan, per Special:Diff/1146451; panggantèn kosmètik)
Ing pedhalangan gagrag Jogjakarta, Antaséna iku anak ragilé [[Bima]]/Werkodara. Ibuné [[Dèwi Urangayu]], putriné Hyang Mintuna (déwaning iwak ing banyu tawa) ing Kisiknarmada (muarané Gangga karo Serayu). Wiwit lair urip bareng karo ibu lan éyangé. Ing gagrag Surakarta, Antaséna iku asma liyané Antareja (anak pembarepe Werkudara).
 
Ing wayang, Antaséna iku kasatriyané ing Selamirah iya Randhugumbala. Garwané sesilih Dèwi Jenakawati, putriné Janaka/[[Arjuna]].
Satriya iki uga raket karo wuragilé Arjuna, [[Wisanggeni]].
 
 
== Pranala njaba ==
* {{id}} [http://www.pitoyo.com/duniawayang/mod.php?mod=userpage&menu=500&page_id=4 Situs buku asesirah 'Antareja Antasena: Jalan Kematian Para Ksatria']
* {{id}} [http://www.pitoyo.com/duniawayang/mod.php?mod=publisher&op=viewarticle&artid=31 Antasena, Jalan Manusia Sufi]
* {{id}} [http://www.bausastra.com/main/index.php?do=view&id=1 Antasena ing Bausastra Javanese Dictionary] (bausastra.com)
 
{{tokoh wayang}}
11.370

besutan