Kabupatèn Panaraga: Béda antara owahan

1 bèt wis ditambahake ,  3 taun kepungkur
c
busak cithakan, per Special:Diff/1146451; panggantèn kosmètik
(→‎Réferènsi: replaced: Referensi → Réferènsi)
c (busak cithakan, per Special:Diff/1146451; panggantèn kosmètik)
Kabupatèn Ponorogo dikenal ''Kutha Reyog'' amargi laladan iki ya iku laladan asal saka kesenian Reyog sing wis dikenal teka mancaNagara.
== Geografis ==
111° 17’ - 111° 52’ [[Bujur wetan]] lan 7° 49’ - 8° 20’ [[Lintang kidul]]. Wates wewengkon Kabupatèn Panaraga ya iku;
{{Batas_USBT
|lor=[[Kabupatèn Madhiun]] {{br}} [[Kabupatèn Magetan]] {{br}} [[Kabupatèn Nganjuk]]
|kulon=[[Kabupatèn Pacitan]] {{br}} [[Kabupatèn Wanagiri]]
}}
Jarak Ibu Kutha [[Panaraga]] karo Ibu Kutha Propinsi [[Jawa Wétan]] (Surabaya) +/- 200 Km menyang arah Wétan lan nyang Ibu Kutha Nagara ( Jakarta ) +/- 800 Km nyang arah kulon. Kabupatèn Panaraga dibagi 2 sub area, ya iku area dataran dhuwur ya iku kacamatan [[Ngrayun]], Sooko dan Pulung lan Kacamatan Ngebel sisané ya iku laladan dataran cendhak. Kali sing liwat ana 14 kali sing dawané udakara 4 teka 58 Km. Fungsi kali iki ya iku sumber [[irigasi]] kanggo papan tetanèn.<ref name="geografis">[http://www.ponorogo.go.id/web2/ponorogo/index.php?option=com_content&view=category&layout=blog&id=101&Itemid=473 "Letak Geografi"], diakses tanggal 12 Juli 2011.</ref>
 
== Pemerentahan ==
Kabupatèn Panaraga ketata saking 21 [[kacamatan]], 305 [[désa]] lan [[kalurahan]]. Kacamatan-Kacamatan ing kabupatèn iki ya iku:
* [[Kacamatan Babadan, Panaraga|Kacamatan Babadan]]
* [[Kacamatan Badegan, Panaraga|Kacamatan Badegan]]
* [[Kacamatan Balong, Panaraga|Kacamatan Balong]]
* [[Kacamatan Bungkal, Panaraga|Kacamatan Bungkal]]
* [[Kacamatan Jambon, Panaraga|Kacamatan Jambon]]
* [[Kacamatan Jenangan, Panaraga|Kacamatan Jenangan]]
* [[Kacamatan Jetis, Panaraga|Kacamatan Jetis]]
* [[Kacamatan Kauman, Panaraga|Kacamatan Kauman]]
* [[Kacamatan Mlarak, Panaraga|Kacamatan Mlarak]]
* [[Kacamatan Ngebel, Panaraga|Kacamatan Ngebel]]
* [[Kacamatan Ngrayun, Panaraga|Kacamatan Ngrayun]]
* [[Kacamatan Panaraga, Panaraga|Kacamatan Panaraga]]
* [[Kacamatan Pudak, Panaraga|Kacamatan Pudak]]
* [[Kacamatan Pulung, Panaraga|Kacamatan Pulung]]
* [[Kacamatan Sambit, Panaraga|Kacamatan Sambit]]
* [[Kacamatan Sampung, Panaraga|Kacamatan Sampung]]
* [[Kacamatan Sawoo, Panaraga|Kacamatan Sawoo]]
* [[Kacamatan Siman, Panaraga|Kacamatan Siman]]
* [[Kacamatan Slahung, Panaraga|Kacamatan Slahung]]
* [[Kacamatan Sooko, Panaraga|Kacamatan Sooko]]
* [[Kacamatan Sukorejo, Panaraga|Kacamatan Sukorejo]]
{{br}}
Bupati Ponorogo wis diganti kaping 16 saka tahun 1944<ref>{{cite web|url=http://blog.kotareyog.com/sejarah-bupati-ponorogo-dari-tahun-ke-tahun/|title=Sejarah Bupati Ponorogo dari Tahun ke Tahun|date=2010-06-30|accessdate=2011-07-12}}</ref>. ya iku:
|}
=== Agama ===
Agama sing dianut padunung kabupatèn Panaraga saka data Bappeda Jawa Timur ing tahun 2009 ya iku<ref name="bappeda">[http://bappeda.jatimprov.go.id/bappeda/wp-content/uploads/format-data-kab-kota/kab-ponorogo-2011.xls Profil Laladan Kabupatèn/Kota di Jawa Timur Tahun 2007 - 2011], diakses tanggal 19 Juli 2011.</ref>:
* [[Islam]] 99,42%
* [[Katolik]] 0.31%
 
== Mangga Kapurih Ugi Mriksani ==
* [[Daftar Laladan Tingkat II]]
* [[Réyog]]moto panaraga ya iku ponorogo mukti wibawa
 
== Réferènsi ==
 
== Pranala Jaba ==
*{{id}} [http://www.ponorogo.go.id Situs Web Resmi]
*{{id}} [http://ponorogozone.com Situs Komunitas Online Ponorogo]
 
[[Jawa Timur]]
{{Kabupatèn Panaraga}}
{{Jawa Wétan}}
{{stub}}
 
[[Kategori:Daftar Laladan Tingkat II]]
[[Kategori:Kabupatèn ing Jawa Wétan]]
[[Kategori:Kabupatèn ing Indonésia]]
 
 
{{stub}}
11.292

besutan