Surat Al Ikhlash: Béda antara owahan

4 bèt wis dibusak ,  4 taun kepungkur
c
busak cithakan, per Special:Diff/1146451; panggantèn kosmètik
(nglarasaké tembung using AWB)
c (busak cithakan, per Special:Diff/1146451; panggantèn kosmètik)
'''Surah Al-Ikhlas''' ([[basa Arab|Arab]]:'''الإخلاص''', "Murnèkaké Kaésaan Allah") iku [[surah]] ka-112 jroning [[al-Qur'an]]. Surah iki kagolong surah [[Makkiyah]], dumadi saka 4 ayat lan pokok isiné negasaké [[tauhid|kaésaan]] [[Allah]] sinambi nulak wangun apa waé sing madhakaké. Kalimat inti saka surah iki, "Allahu ahad, Allahus shamad" (Allah Maha Esa, Allah panggonan gumantung), kerep muncul jroning duwit dinar emas ing zaman Kekhalifahan biyèn. Saèngga, kadhangkala kalimat iki dianggep slogan nagara Khilafah Islamiyah, bebarengan karo loro kalimat [[Syahadat]].
 
== Kautamane Maca Surat Al Ikhlas ==
Saka [[Abu Sa’id al-Khudri]] ''radhiyallahu ‘anhu'', panjenengane ngendika: Rasulullah ''shallallahu ‘alaihi wa sallam'' dhawuh,
 
“Demi (Allah) kang jiwaku nang astan-E, sejatine surah al-Ikhlas sebandhing (karo) sepertelon al-Qur’an”.
 
Hadis iki nuduhake dhuwur drajate surat Al Ikhlash lan gedhé kautamane kanggo wong kang maca, amarga surat iki ngandhut asmane [[Allah]] kang Maha Endah lan sipat-sipate kang sampurna, saengga wong kang maca lan mahami surat iki kanthi temen iku nuduhake ngagungake lan mulyakake marang Allah.<ref name="internet1">{{id}}[http://muslim.or.id/tafsir/keutamaan-membaca-surat-al-ikhlas.html#_ftn2 Keutamaan Membaca Surat Al Ikhlas] dipunwaos 23 Juli 2012</ref>
 
== Tèks ==
11.296

besutan