Singah: Béda antara owahan

32 bèt wis dibusak ,  3 taun kepungkur
c
busak cithakan, per Special:Diff/1146451; panggantèn kosmètik
c (Bot: Ngganti katégori Tembung lan frasa Arab karo Tembung lan pitembungan Arab)
c (busak cithakan, per Special:Diff/1146451; panggantèn kosmètik)
 
== Etimologi ==
[[Gambar:ImamAliMosqueNajafIraq.JPG|156px|left|Mesjid Imam Ali ing [[Najaf]], Irak]]
Istilah ''Syi'ah'' asal saka tembung [[Basa Arab]] شيعة ''Syī`ah''. Wangun tunggal saka tembung iki ya iku ''Syī`ī'' شيعي.
 
"Syi'ah" iku wangun cendhak saka kalimat mawa sajarah ''Syi`ah `Ali'' شيعة علي tegesé "pendhèrèk Ali", sing magepokan karo [[Surat Al Bayyinah|Q.S. Al-Bayyinah]] ayat ''khoirulbariyyah'', wektu mudhuné ayat iku Nabi SAW paring sabda: "He, Ali sliramu lan pendhèrèkmu iku wong-wong sing beja" (''ya Ali anta wa syi'atuka humulfaaizun'')<ref>Riwayat di Durul Mansur milik Jalaluddin As-Suyuti</ref>
 
Miturut 'ètimologi' [[basa Arab]], "syiah" iku maknané pambéla lan pandhèrèk. Kejaba iku, maknané uga samubarang sing ngumpul amarga sawijining perkara.<ref>Tahdzibul Lughah, 3/6, anggitan Azhari lan Tajul Arus, 5/405, anggitan Az Azbidi. Kajupuk seka kitab Firaq Mu'ashirah, 1/31, anggitan Dr. Ghalib bin 'Ali Al-Awajji</ref>. Déné, manut tembung syariat duwé arti: wong-wong sing mratélakaké yèn [[Ali bin Abi Tholib]] iku luwih utama ing antarané para [[Sahabat Nabi|sahabat]] lan luwih wenang nyekel garising pamimpin kaum muslimin, semono uga para putra-wayahé.<ref>Al-Fishal Fil Milali Wal Ahwa Wan Nihal, 2/113, karya Ibnu Hazm</ref>. Ing sajarah, syiah ngalami sawetara owah-owahan kaya déné [[Sunni]].
 
== Ikhtisar ==
== Pranala njaba ==
=== Komunitas Syi'ah ===
* {{id}}[http://abatasya.net/ Abatasya Islamic Website]
* {{id}}[http://www.al-shia.com/html/id/index.htm Al-Shia (Halaman Indonésia)]
* {{id}}[http://fatimah.org/indexartikel.htm Artikel di Yayasan Fatimah tentang berbagai kajian tentang Syi'ah]
* {{id}}[http://aljawad.tripod.com/kajian/fiqih.htm Fatwa-fatwa fikih Mazhab Ahlulbait dari Yayasan al-Jawad]
* {{ms}}[http://melayu.husayniya.org/ Rumah Syiah Melayu]
 
=== Kalangan anti-Syi'ah ===
* {{id}}[http://www.albayyinat.net/buljul09.html Buletin Ash-Showaiq dari al-Bayyinat]
 
[[Kategori:Islam]]
11.291

besutan