Sawi: Béda antara owahan

13 bèt wis dibusak ,  4 taun kepungkur
c
busak cithakan, per Special:Diff/1146451; panggantèn kosmètik
c (mbusak Kategori:Sayur (HotCat))
c (busak cithakan, per Special:Diff/1146451; panggantèn kosmètik)
'''Sawi''' ya iku [[sayuran]] kang kalebu marga [[Brassica]].<ref name="internet2"/> [[Godhong]] lan kemban wi digunakake dadi bahan pangan ya iku dadi sayuran.<ref name="internet2"/> Sawi dipangan nalika isih seger. Kena uga diolah utawa dimasak.<ref name="internet2"/> Sawi iku kalebu spesies ''Brassica'' kang padha siji lan sijiné.<ref name="internet2"/>
 
Ing [[Indonésia]] istilah sawi biyasané nyebutaké [[sawi ijo]] ya iku ''Brassica rapa'' saka kelompok ''parachinensis''.<ref name="internet2"/> Sawi [[ijo]] nduwéni jeneng liya ya iku sawi [[bakso]], ''caisim'', utawa ''caisin''.<ref name="internet2"/> Sawi ijo uga nduwéni khasiat kanggo nyegah [[kanker]].<ref name="internet2">{{id}}[http://lifestyle.okezone.com/read/2011/03/09/195/433053/sawi-hijau-cegah-kanker Sawi Hijau Cegah Kanker](dipunudhuh tanggal 10 Juni 2011)</ref>
Saliyané sawi ijo ana uga jinis sawi liyané kayata [[sawi putih]].<ref name="internet1"/> Sawi putih kalebu kalompok [[pekinensis]] utawa [[petsai]].<ref name="internet1"/> Sawi putih biyasané digawé [[sop]] utawa diolah dadi [[asinan]].<ref name="internet1"/> Ana uga sawi sayur kang rada mirip karo sawi ijo.<ref name="internet1"/> Jinis liyané ya iku [[Kailan]] utawa ''Brassica oleraceae'' saka kelompok [[alboglabra]].<ref name="internet1"/> Sawi jinis iki ya iku sayuran [[godhong]] kang nduwéni godhong kang kandel.<ref name="internet1"/> Sawi jinis iki cocog kanggo dadi bahan campuran [[mi goréng]].<ref name="internet1"/> Ana uga kang diarani [[sawi sendok]] utawa [[pakcoy]] utawa bok choy.<ref name="internet1"/> Sawi jinis iki kalebu sawi kang wiwit dingertèni ing Indonésia.<ref name="internet1"/>
 
Sawi cocog ditandur ing [[dhaérah]] kang nduwéni suhu antarané 23-35oC lan lembap kang dhuwur.<ref name="internet1"/> Sawi ora bisa urip ing panggoan kang akèh [[udan]], awit udan bisa ngurak godhong sawi lan nggawé èlèk kualitas sawi.<ref name="internet1"/> Nggunakaké [[omah]] kanggo njaga sawi saka udan utawa struktur kang jaring-jaring bisa kanggo ngurangi èfèk udan ing [[wit]] sawi.<ref name="internet1"/> Yèn nandur sawi, lemah kang dikanggoake nandur kudu dipacul nganti [[15]]-[[20]] [[cm]].<ref name="internet1"/> Banjur wates kang ukuran ambané [[1,2]] [[meter]], dawané [[7,5]] mèter lan dhuwuré [[20]]-[[30]] cm.<ref name="internet1">{{id}}[http://teknologipertanian.com/category/sawi/ sawi teknologipertanian.com](dipunundhuh tanggal 10 Juni 2011)</ref>
 
== Cathetan suku ==
{{reflist}}
{{stub}}
 
[[Kategori:Janganan]]
[[Kategori:Sawi]]
 
 
{{stub}}
11.311

besutan