Francisco Pizarro: Béda antara owahan

12 bèt wis dibusak ,  3 taun kepungkur
c
busak cithakan, per Special:Diff/1146451
c (busak cithakan, per Special:Diff/1146451; panggantèn kosmètik)
c (busak cithakan, per Special:Diff/1146451)
|nationality = [[Orang Spanyol|Spaniard]]
}}
'''Francisco Pizarro''' lair taun 1475 ing [[Trujillo]], [[Spanyol]] inggih punika tiyang ingkang saged nelukaken kerajaan Inka ing negari [[Peru]], [[Amerika Kidul]].<ref name="buku1">{{id}}[Michael H. Hart. 1978. Seratus Tokoh yang Paling Berpengaruh dalam Sejarah. Jakarta: Dunia Pustaka Jaya]</ref><ref name="internet1">{{id}}[http://www.enchantedlearning.com/explorers/page/p/pizarro.shtml Francisco Pizarro: Explorer] dipunundhuh tanggal 25 Juni 2011)</ref> Saking taun 1502 ngantos 1509, Pizarro manggen ing Hispaniola, Kapuloan [[Karibia]], ing laladan ingkang sapunika mlebet negari Républik [[Dominika]] lan [[Haiti]].<ref name="buku1"/><ref name="internet1"/> Taun 1513, panjenenganipun dados anggota ekspedisi kanthi dipunpandhegani déning [[Vasco Nunez de Balboa]], ingkang nemokaken Samodra [[Atlantik]].<ref name="buku1"/> Taun 1519, panjenenganipun manggen ing [[Panama]].<ref name="buku1"/> Nalika Pizarro nembe yuswa sekawan dasa pitu taun, Pizarro mangertos wonten satunggalipun kerajaan ingkang naminipun Kerajaan Inca, ingkang wonten ing wewengkon Amerika Kidul. Pizarro nggadhahi krenteg pengin nelukaken kerajaan punika, kados dene [[Hernando Cortes]] ingkang saged nelukaken [[Mexico]].<ref name="buku1"/> Pizarro nyobi dhateng Kerajaan Peru ingkang sepisanan ing taun 1524-1525, ananging boten kasil. Ingkang kaping kalihipun taun 1526-1528, panjenenganipun kasil tindak dhateng Peru lan saged mbekta wangsul [[emas]] lan tiyang-tiyang suku Indian.<ref name="buku1"/>
 
Taun 1528, Pizarro kondur dhateng Spanyol. [[Raja Charles V]] paring dhawuh dhateng Pizarro supados saged nelukaken Peru minangka dados jajahanipun Spanyol.<ref name="buku1"/> Pizarro dipunparingi senjata, dana, lan sadaya piranti kangge ekspedisi punika.<ref name="buku1"/> Pizarro lajeng tindak dhateng [[Panama]] saperlu nyamektakaken sadaya piranti kangge ekspedisi. Ekspedisi punika dipunlaksanakaken taun 1531.<ref name="buku1"/> Kakiyatan ingkang dipunbekta Pizarro namung 200 tiyang, kamangka Kerajaan Inca nggadhahi enem yuta tiyang.<ref name="buku1"/>
11.292

besutan