Rio Ferdinand: Béda antara owahan

12 bèt wis dibusak ,  4 taun kepungkur
c
busak cithakan, per Special:Diff/1146451
c (busak cithakan, per Special:Diff/1146451; panggantèn kosmètik)
c (busak cithakan, per Special:Diff/1146451)
Ferdinand miwiti karier ing tim junior [[West Ham United]].<ref name="internet1"/> Ing tim punika Ferdinand saged main kanthi sae lan miwiti debut profesional Liga Inggris ing taun 1996.<ref name="internet1"/> Ferdinand miwiti karier internasionalipun nalika Inggris mungsuh [[Kamerun]] ing taun 1997.<ref name="internet1"/> Sasampunipun main ing klub West Ham, Ferdinand pindah main dhateng klub [[Leeds United]]. Nalika semanten Rio dipunsade kanthi regi 18 juta Euro, lan dados regi paling awis ing tim Leeds United taun 1998.
Taun 2002, Ferdinand pindah dhateng klub [[Manchester United]] kanthi regi 30 juta Euro, lan saged mecahaken rekor transfer paling awis ing Liga Inggris, lan kaserat minangka bek paling awis sadonya.<ref name="internet2"/>
Ing taun pertama, Ferdinand kasil nyumbangaken gelar Liga Inggris lan dados gelar ingkang sepisan minangka pemain bal.<ref name="internet2"/> Ing taun 2006-2007 Ferdinand sukses damel Manchester United angsal gelar ganda inggih punika gelar Liga Inggris lan [[Liga Champions]].<ref name="internet2">{{id}}[http://www.bola.net/profile/rio_ferdinand/ ''Rio Ferdinand''] dipunundhuh tanggal 6 Juli 2011)</ref>
Ferdinand kagungan kalih putra ingkang asmanipun Tate lan Lorenz, saking garwa ingkang asmanipun Rebecca Ellison.<ref name="internet2"/> Rio Ferdinand kawentar minangka tiyang ingkang sae ing kulawarganipun.<ref name="internet2"/> Ing semifinal FA Cup 2011, Ferdinand nyetir [[mobil]] piyambakan saking [[London]] dhateng [[Manchester]] supados saged ngancani garwanipun ingkang nalika semanten badhe nglairaken. Ferdinand nggadhahi rayi ingkang ugi dados pemain bal, [[Anton Ferdinand]].<ref name="internet2"/>
 
 
== Pranala njawi ==
{{id}}[http://www.bola.net/profile/rio_ferdinand/ ''Rio Ferdinand'']
{{pemain-sb-stub}}
 
11.296

besutan