Noah: Béda antara owahan

19 bèt wis dibusak ,  3 taun kepungkur
c
busak cithakan, per Special:Diff/1146451; panggantèn kosmètik
(→‎Cathetan suku: replaced: Cathetan Suku → Cathetan suku)
c (busak cithakan, per Special:Diff/1146451; panggantèn kosmètik)
}}
 
'''Peterpan''' didhamél ing kutha [[Bandung]], [[Jawa Barat]] déning enem personel, ya iku
[[Nazril Irham]] alias [[Ariel]] (vokal), [[Mohammad Kautsar Hikmat]] alias [[Uki]] (gitar), [[Ilsyah Ryan Reza]] (drum),
[[Loekman Hakim]] (gitar), [[Andika Naliputra Wirahardja]] (keyboard), lan [[Indra]] (bass).<ref name="Peterpan 1">{{id}}[http://selebriti.kapanlagi.com/indonesia/p/peterpan Selebriti Kapanlagi.com] dipununduh tanggal 10 Juni 2011</ref>.
 
Ananging nalika wulan [[November]] [[2006]], loro anggotané, Andika lan Indra dimedalaké saka grup musik kasebut, bubrah amarga anané béda prinsip ''kreativitas'', sawentara Ariel ngungkapké wis ana masalah nalika ngrilis album kang kaping pisanan, ingkang judule Taman Langit.<ref name="Peterpan 1"/>
Album-album Peterpan ing antarané,''TAMAN LANGIT'', ''BINTANG DI SURGA'', ''VIDEO KARAOKE PETERPAN-SAHABAT PETERPAN'', ''OST. ALEXANDRIA'', lan ''MENGHAPUS JEJAKMU''.<ref name="Peterpan 1"/>
 
Grup band kang kondhang amarga tembang kang judulé ''Ada Apa Denganmu'', ''Topeng'' lan ''Kukatakan Dengan Indah'' iku,
tau kena masalah nalika vokalisé ''Ariel'' dituduh madoni wong wadon kang nduwèni jeneng [[Sarah Amalia]] lan
ora sedia tanggung jawab.<ref name="Peterpan 1"/>
 
Pergantian jeneng iki dadi bagian saka perjanjian metuné Andhika lan Indra.<ref name="Peterpan 1"/>
ing ajang ''Dahsyat'' Award kang berlangsung tanggal [[19 April]] [[2009]], Peterpan bisa nggondol loro penghargaan sakaligus.<ref name="Peterpan 1"/> Ya iku dadi Band Terdahsyat 2009 lan Video Klip Terdahsyat kanggo lagu ''Walau Habis Terang''.<ref name="Peterpan 1"/>
Tanggal [[1 September]] [[2010]], Peterpan ngrayaké ulang tahun kang kaping 10.<ref name="Peterpan 1"/>
Band kang durung ngumumké nama anyaré mau tercatat wis sadekadé ana ing industri musik tanah air lan hasilké 5 album awit berdiri ing [[Bandung]] taun 2000.<ref name="Peterpan 1"/>
sayangé, keceriaan kang kuduné dirasaké para personel Peterpan teralangi,
Sang vokalis yakni [[Nazril Irham]] utawa kang luwih dikenal karo nama [[Ariel]] isih ndekem ing balik jeruji wesi tahanan Mabes Polri lantaran kasus video porno kang ngelibatké dheweké.<ref name="Peterpan 1"/>
meski ngono, dukungan ora mandhek saka Sahabat Peterpan.<ref name="Peterpan 1"/>
Lewat situs jejaring Twitter, akun anyar band kang nggunaké nama newpeterpanband, para penggemar termasuk musisi liya lan [[Luna Maya]] (kekasih Ariel)
menehi dukungan penuh déning para personel.<ref name="Peterpan 1"/>
 
=== Diskografi ===
==== ALBUM<ref name="Peterpan 2">{{id}}[http://www.goinfotainment.com/profile-selebriti/profil-peterpan.html Diskografi Peterpan] dipununduh tanggal 10 Juni 2011</ref> ====
* ''[[Taman Langit]]'' (2003)
* ''[[Bintang di Surga]]'' (2004)
* ''[[Album Pop Group Ngetop SCTV Music Award]]'' – Mei 2006 (chordpoprock)
 
== Cathetan suku ==
{{Reflist}}
 
11.296

besutan