Quentin Tarantino: Béda antara owahan

19 bèt wis dibusak ,  3 taun kepungkur
c
busak cithakan, per Special:Diff/1146451; panggantèn kosmètik
(→‎top: replaced: film → filem (18))
c (busak cithakan, per Special:Diff/1146451; panggantèn kosmètik)
}}
 
'''Quentin Jerome Tarantino''' ({{lahirmati||27|3|1963}}) dheweké iku [[sutradara]], [[aktor]], lan [[penulis skenario]] kang tau menangaké ajang [[Academy Awards|piala Oscar]] kang asalé saka [[Amerika Serikat]], Dheweké dingerteni anduwèni profesi dadi [[aktor]], [[sutradara]], [[presenter]] lan panulis naskah [[filem]].<ref name="tarantino">{{id}}[http://selebriti.kapanlagi.com/hollywood/q/quentin_tarantino/ biografi Quentin Tarantino] dipununduh tanggal 28 Juli 2011</ref>
[[Film]] ''MY BEST FRIEND'S BIRTHDAY'',kang diputer nalika taun [[1987]] dadi debut filemé yang paling baik nalika dadi [[aktor]],
[[sutradara]], penulis naskah sakaligus dadi produser.<ref name="tarantino"/>
Sawisé iku dheweké nyusul kanggo dolanan peran ning filem-filemé kang uga sukses, kayata nalika dolanan peran [[Mr. Brown]]
peran ning [[filem]] RESERVOIR DOGS, [[filem]] kasebut diputer nalika taun [[1992]], dadi [[Jimmie Dimmick]] ning [[filem]] kang judulé PULP FICTION.<ref name="tarantino"/>
Film PULP FICTION iku diputer nalika taun [[1994]], main dadi [[Richie Gecko]] ning [[filem]] FROM DUSK TILL DAWN (nalika taun [[1996]]),
Main peran dadi [[Pick-Up Guy]] ning filem kang judulé [[DESPERADO]] (nalika taun [[1995]])
lan dheweké uga taun main peran dadi [[Warren]] ning filem GRINDHOUSE.<ref name="tarantino"/>
Ora namung dadi sutradara, dheweké kang kreatip iku uga akiré bisa nyipta karya , kang kayata <ref name="tarantino"/>:
* PULP FICTION diputer nalika taun [[1994]],
* ER nalika taun [[1995]],
* JIMMY KIMMEL LIVE nalika taun [[2004]],
* CSI: CRIME SCENE INVESTIGATION diputer nalika taun [[2005]],
* KILL BILL kang diputer nalika taun [[2004]],
* SIN CITY diputer nalika taun [[2005]] lan [[filem]]
* DEATH PROOF, [[filem iki diputer nalika taun [[2007]].
 
Ning filem-filem kasil karyané, filem Tarantino uga dadi panyerat naskahé.<ref name="tarantino"/>
Lewat PULP FICTION kang diputer ning taun [[1994]], dheweké bebarengan karo [[Roger Avary]], bisa ngeraih Best Original Screenplay ning ajang
Oscar nalika taun [[1994]].<ref name="tarantino"/>
 
Ning kauripan pribadiné, Tarantino dikabaraké tau njalin hubungan karo [[aktris]] [[Mira Sorvino]], sutradara [[Allison Anders]] lan [[Sofia Coppola]].<ref name="tarantino"/>
Jeneng saka [[aktris]] [[Julie Dreyfus]], [[Shar Jackson]], [[Kathy Griffin]], [[Margaret Cho]], sarta [[artis]] [[Uma Thurman]] uga tau disebut-sebut
tau anduwèni hubungan kusus karo [[aktor]] lan [[sutradara]] Quentino Tarantino.<ref name="tarantino"/>
 
Ning taun [[2009]], Tarantino mulai anggawe [[filem]] kang judulé INGLOURIOUS BASTERDS kang dibintangi déning [[Brad Pitt]].<ref name="tarantino"/>
Film INGLOURIOUS BASTERDS iki olih nominasi ning ajang Golden Globes babagan kategori
Best Director lan ning ajang Grammy fiim kasebut dinominasikaké dadi Best Compilation Soundtrack Album for a Motion Picture,
Television or Other Visual Media.<ref name="tarantino"/>
Ning ajang Academy Awards, filem kasebut uga olih rong nominasi, Best Director lan Best Original Screenplay.<ref name="tarantino"/>
 
Taun [[2011]], naskah filemé kang paling anyar kabongkar.<ref name="quentin">{{id}}[http://selebriti.kapanlagi.com/hollywood/q/quentin_tarantino/berita/ berita Quentin Tarantino] dipununduh tanggal 28 Juli 2011</ref>
Film]] kasebut judulé DJANGO UNCHAINED.<ref name="quentin"/>
Film kang judulé DJANGO UNCHAINED iki temané babagan spaghetti western.<ref name="quentin"/>
11.291

besutan