D'Masiv: Béda antara owahan

22 bèt wis dibusak ,  4 taun kepungkur
c
busak cithakan, per Special:Diff/1146451; panggantèn kosmètik
(replaced: Cathetan Suku → Cathetan suku, Pranala Njawi → Pranala njawi)
c (busak cithakan, per Special:Diff/1146451; panggantèn kosmètik)
{{artikel ing krama}}
{{Infobox penyanyi indonesia
| name = {{PAGENAME}}
| pastmembers =
}}
'''''d'Masiv''''' inggih punika [[grup musik]] saking [[Indonésia]] ingkang manggen ing [[Jakarta]].<ref name="internet1"/> Anggotanipun wonten gangsal, inggih punika Rian Ekky Pradipta (vokal), Dwiki Aditya Marsall (gitaris), Nurul Damar Ramadan (gitaris), Rayyi Kurniawan Iskandar Dinata (bass), lan Wahyu Piadji (drum).<ref name="internet1"/> Nama ''d'Masiv'' sapunika dipunjejeraken kaliyan band band-band ''"papan atas"'' Indonésia kados [[Ungu (grup musik)|Ungu]], [[Nidji]], utawi [[Peterpan]] amargi lagu-lagunipun ingkang misuwur.<ref name="internet1">{{id}}[http://selebriti.kapanlagi.com/indonesia/d/d_masiv/ '''D'Massiv'''] dipunundhuh tanggal 29 Juli 2011)</ref>
 
== Sajarah ==
''d'Masiv'' wiwitanipun dipundamel ing [[3 maret]] [[2003]].<ref name="internet1"/> Asma ''d'Masiv'' piyambak asalipun saking [[basa Inggris]] ''"massive"'' minangka kados pangajeng-ajeng supados saged pikantuk asil ingkang sae ing tlatah [[musik]] nasional.<ref name="internet1"/> Asma grup punika wiwit misuwur sasampunipun saged dados juwara ing [[kompetisi]] [[musik]] ''A Mild Live Wanted'' ing taun [[2007]].<ref name="internet1"/> Salajengipun ''d'Masiv'' ngliris albumipun ingkang kapisan ingkang dipun paringi irah-irahan '' Perubahan'' ing taun [[2008]] kanthi [[lagu]] ''"Cinta Ini Membunuhku"'' minangka lagu andalanipun.<ref name="internet1"/> Lagu punika misuwur sanget saengga saged damel grup punika dados moncer ing jagad musik nasional.<ref name="internet1"/> Ing pungaksanipun taun [[2008]], ''d'Masiv'' damel pakempalan tumrap sadaya ''"fans"''-ipun ingkang dipunparingi nama ''Masiver''.<ref name="internet1"/>
Ing taun [[2009]], ''d'Masiv'' ngliris [[mini album]] enggal ingkang kaisi [[2 (angka)|2]] lagu kanthi irah-irahan ''"Mohon Ampun Aku"'' lan ''"Jangan
Menyerah"''.<ref name="internet2"/> Miturut Rian, vokalis ''d'Masiv'', proses damel album punika namung sakedhap kemawon lan dipunrilis kangge mangayubagya sasi [[Ramadhan]] 1430 H utawi ing pungkasanipun sasi [[Agustus]] [[2009]].<ref name="internet2">{{id}}[http://celebrity.okezone.com/read/2009/07/15/205/239078/d-masiv-luncurkan-mini-album-jelang-ramadan ''''d'Masiv'' Luncurkan Mini Album Jelang Ramadan''] dipunundhuh tanggal 29 Juli 2011)</ref>
 
== Cathetan suku ==
 
== Pranala njawi ==
{{id}}[http://selebriti.kapanlagi.com/indonesia/d/d_masiv/ '''D'Massiv''']
{{stub}}
 
[[Kategori:Artikel mawa basa krama]]
[[Kategori:Grup musik Indonésia]]
[[Kategori:Grup musik 2000-an]]
 
 
{{stub}}
11.303

besutan