D'Bagindas: Béda antara owahan

22 bèt wis dibusak ,  4 taun kepungkur
c
busak cithakan, per Special:Diff/1146451; panggantèn kosmètik
(replaced: Cathetan Suku → Cathetan suku, Pranala Njawi → Pranala njawi)
c (busak cithakan, per Special:Diff/1146451; panggantèn kosmètik)
{{artikel ing krama}}
{{grup musik Indonesia
| nama = D'Bagindas
}}
'''D'Bagindas''' inggih punika satunggalipun [[grup musik]] saking [[Indonesia]] ingkang anggotanipun Dian Purnama utawi Tile, Dandy, Michael Christian utawi Mike, lan Beny Rianto utawi Bian.<ref name="internet1"/> Band punika dipunwiwiti saking idenipun Tile ingkang nembe mireng lagu ingkang dipunripta déning Mike ingkang dipuanggep Tile minangka lagu ingkang brilian.<ref name="internet1"/> Awit saking punika, kekalihipun lajeng ngejak Dandy kangge damel grup band enggal, senajan kedah gantos aliran saking band aliran [[metal]] dados [[pop]] [[melayu]].<ref name="internet1"/>
Mike, ingkang ngripta lagu lan nyobi dados vokalisipun ngraos boten saged nyanyikaken lagu kasebat kanthi sae lan lajeng nyobi mados vokalis kangge grup band-ipun.<ref name="internet1"/> Saking punika, lajeng kepanggih kaliyan Bian, ingkang asalipun saking [[Kota Malang|Malang]], ingkang dipundaulat minangka vokalis kanthi karakter vokal [[dangdut]].<ref name="internet1"/>
Kangge album ingkang kapisan, D'Bagindas nyamektakaken 12 lagu, kanthi lagu ''Apa yang Terjadi'' ingkang dipunpendhet minangka singel ingkang kapisan.<ref name="internet1"/> Band punika ngusung lan nggabungaken aliran-aliran musik kados dangdut, [[keroncong]], [[blues]], lan [[country]].<ref name="internet1"/> [[Video]] klip kanggé singel ingkang kapisan dipun[[sutradara]]i déning [[Abimael Gandy]] kanthi ''setting'' griya susun [[Tanah Abang]].<ref name="internet1">{{id}}[http://selebriti.kapanlagi.com/indonesia/d/d_bagindas/ '''D'Bagindas'''] dipunundhuh tanggal 29 Juli 2011)</ref>
Sasampunipun sukses kanthi singel ingkang kapisan, D'Bagindas lajeng ngliris singel nomer kalih kanthi irah-irahan ''Cinta''.<ref name="internet1"/> D'Bagindas pikantuk kanugrahan minangka grup pop melayu paling saé ing adicara [[Anugerah Musik Indonesia]] (AMI) Awards taun [[2011]] kanthi lagu ''"Cinta"''.<ref name="internet2">{{id}}[http://www.kapanlagi.com/showbiz/selebriti/d-bagindas-grup-pop-melayu-terbaik-ami-2011.html ''D'Bagindas Grup Pop Melayu Terbaik AMI 2011''] dipunundhuh tanggal 29 Juli 2011)</ref>
 
== Cathetan suku ==
 
== Pranala njawi ==
{{id}}[http://selebriti.kapanlagi.com/indonesia/d/d_bagindas/ '''D'Bagindas''']
{{stub}}
{{indo-musik-stub}}
 
[[Kategori:Artikel mawa basa krama]]
[[Kategori:Grup musik Indonésia]]
[[Kategori:Grup musik 2000-an]]
 
 
{{stub}}
{{indo-musik-stub}}
11.303

besutan